Bravo, navijači 

Ma, ča je lipo Hrvat bit’! Hrvatski navijači u Kataru napravili spektakl nad spektaklima

Robert Šimonović

Divovska zastava opet razvijena / Fotio Goran Stanzl/PIXSELL

Divovska zastava opet razvijena / Fotio Goran Stanzl/PIXSELL

Već poznata divovska »kockasta« zastava razvijena je na Katari. Okupilo se više stotina hrvatskih navijača iz svih krajeva svijeta, od Melbournea, Vancouvera, do SAD-a, Njemačke i cijele Hrvatske



 


RIJEKA – Ma, ča je lipo Hrvat bit’! Uvijek je lijepo, a naročito nakon jučerašnje uzbudljive utakmice i infarktne završnice u kojoj smo počupali svu kosu s glave, izgrizli sve nokte, ali u konačnici slavodobitno slavili prolazak skupina Svjetskog prvenstva u Kataru. Nikada sretniji Hrvati nisu bili nakon nepopularnog rezultata od 0:0. No, i taj bod je bio dovoljan! Uz najboljeg igrača Joška Gvardiola i uz svesrdnu pomoć belgijskog napadača Romelua Lukakua, Hrvatska je u osmini finala Svjetskog prvenstva! Posebno su se tome radovali i navijači u Kataru, njih čak dvije tisuće na tribinama stadiona Ahmad bin Ali, najviše hrvatskih navijača na utakmici SP-a u Kataru dosad. Među njima su bili i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović te aktualni predsjednik Zoran Milanović sa suprugom.


Foto galerija: Hrvatski navijači u Kataru Foto: Pixsell


A, navijači su već i prije utakmice stvorili sjajnu atmosferu na plaži Katari u Dohi. Nakon što su prije utakmice s Marokom razvukli 200 metara dugačku zastavu na središnjoj tržnici u Dohi, a prije utakmice protiv Kanade ispred hotela Hilton u kojem se nalazi hrvatska vrsta, ovoga puta zastava je razvijena na Katari. Okupilo se više stotina hrvatskih navijača iz svih krajeva svijeta, od Melbournea, Vancouvera, do SAD-a, Njemačke, brojnih hrvatskih gradova i mjesta. Podignut je i dron, za koji su bile potrebne brojne dozvole, koji je sve snimio. S navijačima se ujutro družila i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je posebno pohvalila sjajnu atmosferu.




– Sve je puno hrvatskih dresova, baš onako pravo navijački. Malo nas je, ali nas ima. Navijajte za našu reprezentaciju, kazala je bivša predsjednica.


Uslijedio je navijački korteo jednom od obližnjih ulica koji je predvodila Kolinda Grabar Kitarović. Slučajni prolaznici zaustavljali su automobile, izlazili iz njih i fotografirali.


– Ovo je bilo iznad svih naših očekivanja. Vjerujem kako će nas protiv Belgije biti oko dvije tisuće, a u osmini finala očekujem nas barem dvostruko više, kazao je Crikveničanin Dado Čor, jedan od najzaslužnijih za priču oko zastave koja prati Vatrene na svim natjecanjima od Europskog prvenstva u Portugalu 2004.


Ilija Ćosić je dodao:


– Iz utakmice u utakmicu nas ima sve više i više!


Prije dolaska na Kataru, navijači su još jednom razvili zastavu i ispred hotela Vatrenih, kao što su to učinili i prije utakmice protiv Kanade. Ovaj put navijače nisu došli pozdraviti Vatreni, u miru hotela pripremali su se za odlazak na ključni ogled protiv Belgije u borbi za plasman u osminu finala. Na kraju možemo jedino poželjeti i nadati se da će naši Vatreni i dalje imati dvanaestog igrača na katarskim tribinama.