Četvrtfinale Lige prvaka

Lyon napravio još jednu senzaciju u Ligi prvaka: Moussa Dembele srušio Manchester City

P. N.

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Rudi Garcia je nadmudrio Guardiolu, koji je s Cityjem pucao na europsku krunu nakon što je ostao bez one u Premier ligi



LISABON Manchester City s trenerom Pepom Guardiolom, bivšim trenerom Bayerna, neće biti suparnik Bavaraca u polufinalu Lige prvaka 19. kolovoza na stadionu Jose Alvalade. Lyon je nakon Juventusa izbacio i Građane, francuski trener Rudi Garcia nacrtao je još jednu veliku senzaciju.


Nadmudrio je Guardiolu, koji je s Cityjem pucao na europsku krunu nakon što je ostao bez one u Premier ligi.


U 24. minuti Marcal je uputio dubinsku loptu za Ekambija, koji nije uspio iskontrolirati loptu, praćen Garcíjom. Međutim, sve je pratio Cornet, koji je ljevicom raspalio po loptu, koja je uz stativu završila u mreži – 0:1.




Poslije akcije Raheema Sterlinga, Kevin De Bruyne opalio je iz prve – 1:1. Guardiola je odahnuo. Ali nakratko. Moussa Dembele, koji je u 75. minuti ušao u igru, četiri minute kasnije sjurio se prema Edersonu i kroz noge vratara poslao loptu u mrežu – 1:2. VAR je sucu Makkelieju potvrdio da ničeg nije bilo spornog.


U 86. minuti Raheem Sterling promašio je nemoguće s tri metra, poslavši loptu preko gola. Kazna je stigla minutu kasnije. Opet je strijelac bio Dembele, koji je u mrežu spremio odbijanac.