Preuzeo odgovornost

Lukša Jakobušić snosi velike zasluge za prvu gostujuću pobjedu Hajduka nakon gotovo tri mjeseca

P. N.

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Novi predsjednik žurno se uhvatio rasčišćavanja problema u klupskoj struci nakon poraza u Puli



SPLIT Nakon malo manje od tri mjeseca Hajduk je ostvario novu gostujuću prvenstvenu pobjedu, u Koprivnici su svladali domaćina Slaven Belupa – 2:0. Posljednju su ostvarili 23. kolovoza kada su u Gradskom vrtu bili bolji od Osijeka – 2:1. Tu pobjedu potpisao je sada već bivši trener Hari Vukas. Njegov nasljednik, istina privremeni, Boro Primorac supotpisnik je uspjeha u Koprivnici. Pitate se zašto supotpisnik? Razlog je jednostavan. Kada se pobijedi zasluge  se pripisuju igračima, a kada se utakmica izgubi najveći krivac je u pravilu trener. Međutim, dio pobjede pripada i predsjedniku Lukši Jakobušiću! Zašto? Zato što je imao hrabrosti, u vrlo kratkom vremenu, poslije sramotnog poraza od Istre 196 u Puli, uhvatiti se rasčišćavanje problema u klupskoj struci. Jakobušić je pritom zamolio Primorca da preuzme momčad, uz vrlo bitnu činjenicu da mu je odmah najavio da je tu funkciju obnašati privremeno, što je ovaj kao vojnik kluba bez pogovora i prihvatio. Tim činom Jakobušić je preuzeo na sebe veliku odgovornost.


U svojem debiju na klupi Primorac je uspio u srazu s Osijekom na Poljudu ostati neporažen, zaustavio je negativan niz. To mu je bio u tom trenutku najvažnija zadaća. U Koprivnici je Hajduk osvojio sva tri boda. Da li je to najava boljih dana, rezultata i pobjeda vrlo brzo će se vidjeti. Uvijek je lijepo pobjediti. Međutim, nemaju Splićani razloga za (pre)veliko slavlje, jer ih već u utorak čeka u Kranjčevićevoj zaostali susret s Lokomotivom, a u nedjelju najveći hrvatski derbi s Dinamom.


Osim tri osvojena boda (igra će se brzo zaboraviti…) treba notirati da se gotovo nakon godine dana pauze, što zbog ozljede, a što zbog spoznaje da bivši treneri Tudor i Vukas nisu imali povjerenje u njegove kvalitete, vratio stoper Simić kojemu je Primorac od prve minute ukazao povjerenje, a isti ga je na najbolji moguć način opravdao. Turski napadač Umut Nayiz zabio je prvijenac i najavio da bi mogao biti od koristi za momčad. Ipak kod Simića i Umuta ne treba žuriti treba pričekati koliko će biti od koristi u narednim utakmica. Hajduk je pobijedio osvojio je sva tri boda nakon malo manje od tri mjeseca i to je ono najvažnije nakon Koprivnice i sraza sa Slaven Belupom.