Promašeni trener

Lukša Jakobušić je prije deset dana potpuno ispravno locirao krivce za još jednu Hajdukovu sezonu bez titule prvaka

P. N.

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Predsjednik i njegov stručni savjetnik, sportski direktor Nikoličius, pogriješili su kada su šampionske ambicije gurnuli u ruke anonimnog švedskog stručnjaka Jensa GustafssonaSPLIT Na godišnjoj Skupštini Hajduka prije desetak dana predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić nazočnim skupštinarima  jasno i glasno je poručio ako ne osvoji titulu prvaka da su za taj neuspjeh glavni krivci Niko, odnosno sportski direktor Mindaugas Nikoličius i on – predsjednik Lukša Jakobušić.  Isto tako poručio je da se zbog toga ništa neće dogoditi. Nitko naravno ne traži “njihove glave”, ali predsjednik je trebao, barem iz pristojnosti, staviti svoj mandat na raspolaganje Nadzorom odboru. Oni bi to ionako glatko odbili.


Jakobušić je upravu kada tvrdi da je Jakobušić najveći krivac za neosvajanje titule. Predsjednik i njegov stručni savjetnik, sportski direktor Nikoličius, pogriješili su kada su šampionske ambicije gurnuli u ruke anonimnog švedskog stručnjaka Jensa Gustafssona. Na 13 prvenstvenih utakmica imao je učinak od šest pobjeda, tri remija i četiri poraza. Posljednji poraz od Slaven Belupa u Koprivnici Šveđanina je stajao smjene


Dugo i predugo ga je “Niko”, uz  podršku predsjednika, držao na klupi. Nije htio priznati da je pogriješio kod izbora trenera. Njegov nasljednik Valdas Dambrauskas ostvario je više nego odlične rezultate iako treba istaknuti kako Splićani, posebno u drugom dijelu sezone, bijeli nisu na većini utakmica igrali na razini igračke kvalitete koje posjeduju. Kolo prije završetka prvenstva Hajduk je pod Dambrauskasom Hajduk ostvario 15 pobjeda, šest utakmica završio je bez pobjednika, a doživio je jedan poraz, od Rijeke na Poljudu. Šteta što Litavac na klupi uspio dovesti bijele do titule prvaka, a zato su glavni krivci Jakobušić i Nikoličius koji su na početku sezone doveli “krivog” trenera.