Poljuljani, ne i slomljeni

LUKA MODRIĆ: Real stalno proglašavaju mrtvim i uvijek se vrati

Hina

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERS

»Cristiano nije ovdje, no ne možemo se idućih deset godina žaliti što nije s nama. Klub je dao povjerenje igračima poput Garetha, Asensia, Karima, vratio je Mariana (Diaza), ovdje je i Vinicius koji igra jako dobro s obzirom na svoju mladost. No, ponekad se stvari ne odvijaju kako želimo. Real Madrid će uvijek biti gore, ponekad možda i ne, no uvijek će se vratiti«, dodao je hrvatski nogometaš.



MADRID Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić rekao je u ponedjeljak kako je Real Madrid pogođen dvama porazima od najvećeg rivala Barcelone, da mu je najveći problem ove sezone izostanak golova, no da će se nastojati oporaviti u uzvratnoj utakmici Lige prvaka protiv Ajaxa u utorak.


»Kada izgubiš u dvije utakmice protiv svog najvećeg rivala ne osjećaš se dobro, to nas je pogodilo. No, najvažnije je da sutrašnja utakmica dolazi brzo nakon toga pa nemamo vremena za žaljenje za onime što je bilo. Moramo se fokusirati na ovo što sada dolazi te zaboraviti ono što je bilo«, rekao je 33-godišnji Modrić na konferenciji za medije u Madridu.


Ondje u utorak europski prvak Real Madrid dočekuje Ajax u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka nakon što je pobijedio sa 2-1 u prvom susret u Amsterdamu.




»Za nas je utakmica Lige prvaka uvijek jako bitna, posebno će to biti sutrašnja, jer igramo protiv doista dobrog protivnika, protiv mlade i ambiciozne momčadi. Ta utakmica nam je ključna za ovu sezonu, želimo ući u četvrtfinale. Neće biti lako, no spremni smo, odigrat ćemo veliku utakmicu. Prolazak u iduću fazu natjecanja nam je jako bitan«, napomenuo je Modrić.


Real Madrid je u subotu izgubio u prvenstvu pred svojom publikom s 1-0 od Barcelone čime je pao na 12 bodova zaostatka za vodećim Kataloncima, a poražen je od Barcelone na svom stadionu i u srijedu sa 3-0 u polufinalu Kupa kralja.


»U kup utakmici nismo igrali loše, nedostajao nam je pogodak, zbog toga moramo nastaviti pokušavati i vjerovati da će doći golovi. Mentalno smo dobro«, rekao je Modrić.


Nakon dva poraza od Barcelone, čime su Real Madridu ostale tek matematičke šanse za osvajanje prvenstva i čime se oprostio od kupa, krenula su nagađanja o otkazu treneru Santiagu Solariju na kraju sezone. Među potencijalnim nasljednicima mediji spominju Josea Mourinha koji je nedavno dobio otkaz u Manchester Unitedu.


»Mi ne obraćamo pažnju na glasine, usredotočeni smo sami na sebe. U svijetu Real Madrida se stalno govori o takvim stvarima, to ne možemo izbjeći«, rekao je Modrić kojem je Mourinho bio prvi trener u Madridu, gdje je stigao 2012. godine.


»Real Madrid stalno proglašavaju mrtvim i uvijek se vrati. Godine 2015. nismo osvojili ništa pa su govorili da smo mrtvi, a nakon toga svi dobro znamo što se dogodilo i što smo sve osvojili«, naglasio je Modrić.


Real Madrid je 2016., 2017. i 2018. osvojio Ligu prvaka i svjetsko klupsko prvenstvo. Ljetos je prodao najboljeg strijelca u povijesti Cristiana Ronalda, koji od srpnja igra za talijanski Juventus. Kritičari uprave napominju kako ga je klub pustio bez da je prethodno našao odgovarajuću zamjenu.


»Ronaldo je igrač koji bi nedostajao svakoj ekipi, naći mu zamjenu je gotovo nemoguće. Ono što je on napravio za klub…naravno da nam nedostaje Cristiano. Klub je nastojao da preostali igrači preuzmu njegovu funkciju, da se ona podijeli među igračima u napadu. A to nije lako. Cristiano je zabijao 50 golova po sezoni pa ne možeš naći nekoga tko će to moći raditi«, napomenuo je Modrić.


Ronaldo je od 2009. do 2018. zabio 450 golova za Real Madrid. Nakon njegovog odlaska bijeli su nastavili igrati u formaciji 4-3-3 s Karimom Benzemom, Garethom Baleom i Marcom Asensiom u vrhu.


»Neki su trebali napraviti iskorak, ne zabijati 50 golova, no barem postizati ono što nam nedostaje. Dvojica ili trojica igrača bi trebala zabijati po 15 do 20 golova ili barem po 10. To nam fali. Zbog toga smatram da nam je to najveći problem ove sezone. Primjerice, u kupu protiv Barcelone smo stvarali puno prilika za gol, nismo zabili pa nas je tako kvalitetan protivnik znao kazniti«, rekao je Modrić.


»Cristiano nije ovdje, no ne možemo se idućih deset godina žaliti što nije s nama. Klub je dao povjerenje igračima poput Garetha, Asensia, Karima, vratio je Mariana (Diaza), ovdje je i Vinicius koji igra jako dobro s obzirom na svoju mladost. No, ponekad se stvari ne odvijaju kako želimo. Jedini način da to riješimo jest raditi te se držati zajedno. Real Madrid će uvijek biti gore, ponekad možda i ne, no uvijek će se vratiti«, dodao je hrvatski nogometaš.


Gareth Bale, za kojeg je 2013. isplaćen rekordan iznos Tottenhamu, našao se posljednjih dana na udaru kritike. Trener Solari ga je posjeo na klupu za prednost davao 18-godišnjem Vinicius. Modrić je stao u obranu igrača s kojim je ranije igrao i u Londonu.


»On je dobro, meni se čini da je dobro. Ponekad nogometaš u karijeri uđe u fazu u kojoj se ne osjeća najbolje, to nam se svima događa. To se i meni dogodilo u prošlosti. Meni se on čini sretnim, želi opet biti onaj stari Gareth Bale ima puno toga za dati ovoj ekipi. Mora samo raditi, raditi i raditi«, zaključio je Modrić.