Razgovor s vlasnikom Chelseaja

Luka Modrić opisao tajni sastanak s Abramovičem na luksuznoj jahti: “Bilo je uzbudljivo, 20 tjelohranitelja bilo je oko mene”

Portal Novilist.hr

Luka Modrić

Luka Modrić

Chelsea je bio zainteresiran za tadašnjeg veznjaka Tottenhama, a Modrić se s vlasnikom kluba Romanom Abramovičem morao sastati u velikoj privatnosti - na jahti u Azurnoj obali



RIJEKA Britanski The Guardian objavio je dio autobiografije hrvatskog nogometaša Luke Modrića u kojemu kapetan Vatrenih opisuje susret s vlasnikom Chelseaja 2011. godine zbog potencijalnog transfera koji na kraju ipak nije dogovoren.


Chelsea je bio zainteresiran za tadašnjeg veznjaka Tottenhama, a Modrić se s vlasnikom kluba Romanom Abramovičem morao sastati u velikoj privatnosti – na jahti u Azurnoj obali. Kako je Modrić opisao, prvo je sletio u Cannes, vozio se 48 kilometara do Nice u automobilu sa zatamnjenim staklima, nakon čega je prebačen u brzi čamac, dok je oko njega bio tim tjelohranitelja Abramoviča.


Iz čamca Modrić je ušao u Abramovičevu luksuznu jahtu.




– Bilo je veoma uzbudljivo. Oko 20 ljudi koji su bili članovi osiguranja su nas dočekali na jahti. Sve je bilo brzo i dobro organizirano. Nakon što smo ugodno sjeli za jedan od luksuznih stolova došao je Abramovič – rekao je Modrić u svojoj autobiografiji.


Modrić na jahtu nije došao sam, s njime je bila njegova supruga Vanja te tim menadžera, dok su s Abramovičem bili supruga Dasha i njihov sin.


– Znamo da si kvalitetan igrač. Želio bih te dovesti u Chelsea. Misliš da će se Tottenham odupirati transferu? Hoće li se boriti za tvoj ostanak? – pitao je Abramovič hrvatskog veznjaka koji mu je odgovorio da bi pregovori mogli biti teški.


Modrić je opisao u knjizi kako je razgovor trajao vrlo kratko te da mu je vlasnik Chelseaja nakon toga ponudio da ostane na jahti i pliva, ali je on ipak odlučio otići.


Nakon sastanka Chelsea je Tottenhamu službeno i poslao nekoliko ponuda, ali predsjednik Tottenhama nije bio spreman na Modrićevu prodaju. Samo godinu dana kasnije prešao je za 30 milijuna funti u Real Madrid.