Kup Italije

Juventusu remi bez golova dovoljan za plasman u finale Kupa, C. Ronaldo promašio penal, Ante Rebić pocrvenio

Portal Novi list

u kratkim crtama

  • Za Juventus će ovo biti 19. nastup u finalu Kupa

  • Zebre su do sada taj trofej osvajale 13 puta

U 16. minuti Cristiano Ronaldo nije iskoristio najstrožu kaznu, a minutu kasnije hrvatski reprezentativac dobio je izravni crveni karton



TORINO Nogometaši Juventusa i Milana odigrali su 0:0 u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Italije i prvoj nogometnoj utakmici na “čizmi” nakon dugotrajne stanke uzrokovane epidemijom koronavirusa. Budući da je prvi susret u Milanu završio 1:1 Torinezima je bio dovoljan i remi bez golova za prolaz u finale gdje čekaju boljega iz ogleda Napolija i Intera. Taj susret na rasporedu je ove subote, a prvi susret na San Siru završio je pobjedom Napolija 1:0.


Iako bez pogodaka prva post-korona utakmica donijela je dosta uzbuđenja i solidan nogomet. U 16. minuti oglasio se VAR, a Cristiano Ronaldo nakon igranja rukom gostujućeg igrača dobio priliku poentirao s bijele točke. Lopta je završila na vratnici, a Milan pokušao pokrenuti kontru u kojoj je pocrvenio Ante Rebić. Hrvatski reprezentativac je u želji da dođe do lopte podigao previsoko i opasno nogu te opravdano zaradio crveni karton u 17. minuti. Iako su imali igrača više u većem dijelu utakmice nogometaši Juventusa na kraju ipak nisu uspjeli stići do pogotka.


Za Juventus će ovo biti 19. nastup u finalu Kupa, dosada je taj trofej osvajao 13 puta. Finale je na rasporedu u srijedu.