Ah ti Englezi...

Luda tekma kvalifikacija za četvrtu englesku ligu, vratar poput Dragana Žilića zabio u 95. minuti, navijači se tukli s igračima…

Portal Novi list

Nakon što je Hartlepool slavio poslije jedanesteraca njegovi navijači su se potukli s razočaranim igračima Torquaya



RIJEKA Ludu utakmicu odigrali su Hartlepool i Turquay u finalu doigravanja Nacionalne engleske lige. Ključna utakmica za plasman u League Two, odnosno četvrti rang natjecanja, odigrana je u Bristolu, a Hartlepool je vodio 1:0 sve do pete minute sudačke nadoknade vremena kada je vratar Turquaya Lucas Covolon otrčao u napad i zabio glavom u maniri vrhunskih golgetera. Otišlo se u produžetke, a onda je nakon izvođenja jedanaesteraca Hartlepool pobijedio 5:4. To je izazvalo veliku radost navijača koji su utrčali u teren, neki nisu mogli suspregnuti svoje emocije pa su isprovocirali reakciju razočaranih igrača Turquaya, koji su uzvratili bocama, poneki i šakama. Sukob je vrlo brzo okončan intervencijom redara.


Sve zajedno podsjetilo je na gostovanje nogometaša Rijeke u Grudi 2006. godine u četvrtfinalu Kupa Hrvatske. Trećeligaš Konavljanin vodio  je pred prepunim stadionom 2:0 i imao u rukama prolaz u polufinale (na Kantridi je bilo 3:1 za Rijeku), no u posljednjim sekundama utakmica bijeli su s igračem manje (isključen je Mihael Mikić) stigli do udarca iz kuta. Vratar Dragan Žilić otrčao je na skok i pogodio glavom za 2:1 i prolaz Rijeke. Utakmica je vrlo brzo završila općom tučnjavom na travnjaku, razočarani domaćini nisu se nikako mogli pomiriti s ispadanjem i to nakon što im je pogodak zabio vratar iz Srbije.