Kazahstansko prvenstvo

Luda noć u Astani: Nekadašnji veznjak Rijeke zabio četiri gola na utakmici

Hina

foto: REUTERS/Rafael Marchante

foto: REUTERS/Rafael Marchante

Golijadu je otvorio u 22. minuti, na 2-0 je povisio u 44. minuti, treći gol je zabio pet minuta kasnije, a u 55. minuti se i četvrti put upisao među strijelce. Do kraja utakmice gol za domaćine zabio je i Serikzan Mužhikov u 90. minuti.ZAGREB – Hrvatski nogometaš Martin Tomasov (32) obilježio je 31. kolo kazahstanskog prvenstva postigavši četiri gola za Astanu u pobjedi 5-0 protiv Aktobea.


Bivši veznjak Zadra, Hajduka i Rijeke je četiri gola zabio u razmaku od pola sata.


Golijadu je otvorio u 22. minuti, na 2-0 je povisio u 44. minuti, treći gol je zabio pet minuta kasnije, a u 55. minuti se i četvrti put upisao među strijelce. Do kraja utakmice gol za domaćine zabio je i Serikzan Mužhikov u 90. minuti.
Tomasov je igrao do 68. minute, dok je Luka Šimunović igrao cijeli susret.


Zadarski veznjak je trenutačno vodeći strijelac lige sa 19 golova, a ima i 12 asistencija. Drugi je Ukrajinac Aderinsola Eseola iz Kairata sa 18 golova, dok je njegov suigrač Mađar Marton Eppel zabio 16 golova.


Tomasov je u Astani od srpnja 2017. godine, a prije toga je igrao za Al Nassr, Rijeku, 1860 Munchen, Hajduk i Zadar. Upisao je i jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju, u rujnu 2013. u prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje.


Astana se trenutačno nalazi na drugom mjestu kazahstanskog prvenstva sa 63 boda, dva manje od vodećeg Kairata, ali Astana ima i utakmicu manje.