Hrvatski kandidat

Lucien Favre porazom od Bayerna ugrozio svoju poziciju na klupi Borussije, njemački mediji imaju favorita za njegova nasljednika

Niko Kovač/Foto REUTERS

Niko Kovač/Foto REUTERS

Favre odlazi, Niko Kovač dolazi. Na to sam prvo pomislio nakon što sam pročitao izjavu Favrea - ustvrdio je Lothar Matthaus



DORTMUND Poraz od Bayerna skupo bi mogao stajati trenera dortmundske Borussije Luciena Favrea. Tvrde njemački  mediji da su mu dani odbrojani, a neki, poput Bilda, već su mu pronašli nasljednika.


Michael Zorc, sportski direktor Borussije, je nakon poraza od Bavaraca koji je praktički odredio novoga njemačkog prvaka poručio kako želi pobjedu protiv Barcelone u Ligi prvaka što će biti vrlo težak zadatak za poljuljanu Favreovu momčad. Uostalom, teško je očekivati da će se izvaditi na Kataloncima ma koliko Nijemci bili u prednosti zbog ranijeg ulaska u natjecateljski ritam.


Među kandidatima su Schmidt, Rangnick, Pochettino…




Njemačke kolege špekuliraju oko toga da bi nakon te utakmice Favreu mogao biti uručen otkaz, među brojnim kandidatima za njegovo radno mjesto (Schmidt, Rangnick, Pochettino…), spominje se i Niko Kovač.


Bivši hrvatski izbornik, te trener Eintrachta i Bayerna, je bez posla od studenog prošle godine kada se razišao s Bavarcima. Kao idealnog trenera Borussije vidi ga i legendarni Lothar Matthaus.


– Favre odlazi, Niko Kovač dolazi. Na to sam prvo pomislio nakon što sam pročitao izjavu Favrea.  Niko Kovač zna kako se osvajaju trofeji. Dokazao je to u Eintrachtu i Bayernu – poručio je Matthaus nakon što je Favre izjavio da “zna što se događa i da će za nekoliko tjedana reći što misli”