Hrvatski branič

Lovren ima novi klub: “Tražili su upravo njega, treba im igrač s duhom, karakterom i agresijom”

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Polufinalist prošlog Svjetskog prvenstva nakon deset godina vratit će se u Olympique Lyonnais, gdje je već prošao liječnički pregled



Francuski L’Equipe javlja da hrvatski reprezentativni branič Dejan Lovren ima novi klub. Polufinalist prošlog Svjetskog prvenstva nakon deset godina vratit će se u Olympique Lyonnais, gdje je već prošao liječnički pregled.


Trener Lyona Laurent Blanc navodno je tražio upravo Lovrena, kao rješenje na desnom središnjem braniču. Želio je igrača s duhom, karakterom i agresijom, kako bi ga udružio s Castellom Lukebom. Uskoro bi trebao računati upravo na Lovrena.


Čelnici Lyona zadnjih dana uvjeravaju hrvatskog braniča da se vrati u ovaj francuski klub. Lovrenu je ostalo još šest mjeseci ugovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga, a OL bi se mogao brzo dogovoriti oko transfera. Očekuje se da ruski klub neće tražiti veliku naknadu za 33-godišnjeg hrvatskog stopera.




Lovren, vrlo uspješan na Svjetskom prvenstvu u Katru s Joškom Gvardiolom uz sebe, naći će se u Lyonu gotovo deset godina nakon odlaska. Hrvatski reprezentativac (78 utakmica, 5 golova) odigrao je 102 utakmice za OL između 2010. i 2013., prije nego što je prodan u Southampton.


Bruno Cheyrou, direktor u Olypmique Lyonnaisu, provjerio je tri imena za ovu poziciju, piše L’Equipe. Uz Lovrena, koji je klubu bio prioritet i glavna želja, ciljani igrači bili su Alexander Djiku (28), kojem za šest mjeseci ističe ugovor u Strasbourgu, te Turčin Çalar Söyüncü (26), u istoj situaciji u Leicesteru.