Teška ozljeda

Loša vijest za Dalića. Ante Budimir polomio rebra na tri mjesta, zadržan je u bolnici

Hina

Foto Igor Kralj PIXSELL

Foto Igor Kralj PIXSELL

Budimir, sa 16 golova drugi strijelac španjolske La Lige, odigrao je čitavu utakmicu na stadionu El Sadar u Pamploni



Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir (32), koji je u ponedjeljak navečer promašio jedanaesterac za Osasunu u domaćem porazu 0-1 od Valencije, slomio je rebra na tri mjesta tijekom utakmice pa je zadržan u bolnici, izvijestio je klub iz Pamplone.


“Napadač Ante Budimir odvezen je zbog ozljede u bolnicu u Pamploni nakon večerašnje utakmice s Valencijom. Pregledom su ustanovljena tri prijeloma rebara na desnoj strani prsnog koša”, priopćila je Osasuna.


“Zadržan je u bolnici na promatranju do idućeg pregleda”, dodao je klub.




Budimir, sa 16 golova drugi strijelac španjolske La Lige, odigrao je čitavu utakmicu na stadionu El Sadar u Pamploni. U sudačkoj nadoknadi je izborio jedanaesterac, ali ga je zatim iznenađujuće loše izveo pa je jedanaestoplasirana Osasuna ostala bez bodova.


“Budimir nam je donio toliko radosti da mu ne možemo ništa prigovoriti. Štoviše, potrebno ga je ohrabriti”, izjavio je Osasunin trener Jagoba Arrasate na konferenciji za medije. “Tri puta mi se ispričavao zbog promašenog jedanaesterca, ali ja mu nemam što za oprostiti. Dosad nije promašio ni jedan, ovaj put je došlo do blokade, što je neuobičajeno za njega, ali i glava ponekad utječe prilikom izvođenja udarca”, dodao je.


Zasad je nepoznato koliko će Budimir, najbolji strijelac Osasune, izbivati s terena. Osasunu do kraja sezone čeka još sedam utakmica, a Hrvatska za dva mjeseca igra prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom i Portugalom uoči Europskog prvenstva u lipnju.