Puni samopouzdanja

Lokomotiva već sedam kola ne zna za poraz: “Na Rujevicu ne dolazimo sa strahom”

Davor Petrović

Silvijo Čabraja/Foto PIXSELL

Silvijo Čabraja/Foto PIXSELL

Momčad vjeruje u svoje mogućnosti, a to je jako dobro za nas - kaže trener Silvijo Čabraja



ZAGREB Današnje gostovanje na Rujevici Lokomotivi predstavlja novu priliku za potvrđivanje visoke razine forme u drugom dijelu sezone. Društvo s Kajzerice u tišini je odradilo zimske pripreme, a zatim je pružilo izvrsne partije u ogledima s Dinamom (3:0, 2:2), Goricom (2:1) i Varaždinom (1:1), s time da je bodovni ulov vrlo lako mogao biti i bogatiji.


– Imamo dosta samopouzdanja jer nismo doživjeli poraz u zadnjih sedam kola. Mogu reći da smo protiv Varaždina i Dinama u Kranjčevićevoj bili vrlo blizu pobjede. Momčad vjeruje u svoje mogućnosti, a to je jako dobro za nas – kaže trener Silvijo Čabraja.


Lokosi su zadnji put izgubili sada već dalekog 24. studenog, kada im je u goste došao Slaven Belupo (1:3), a svakako valja istaknuti da su ove sezone doživjeli samo pet poraza, odnosno tek dva više od Rijeke. No, isto tako su zabilježili samo šest pobjeda, što će reći da su pola utakmica SuperSport HNL-a okončali neriješenim rezultatom. Zbog toga se i nalaze na petom mjestu sa 29 bodova.




– Mi na Rujevicu sigurno ne odlazimo sa strahom. Da se razumijemo, Rijeka je izuzetno, izuzetno dobra momčad koja iz sebe ima kontinuitet kvalitetnih rezultata i zasluženo drži prvo mjesto. Međutim, i mi imamo dobar kontinuitet rezultata iza sebe. Dolazimo odigrati pravu utakmicu i predstaviti se u dobrom svjetlu – dodaje trener Lokomotive.


Statistika kaže da je njegova momčad četiri od šest pobjeda ostvarila na gostovanjima.


– Svaka utakmica je drugačija. Niti jedna momčad u našoj ligi nije nepobjediva. Vjerujem u svoje igrače i stalno naglašavam da cijenimo svakog suparnika, ali nikoga se ne bojimo. Na taj način ćemo funkcionirati i na Rujevici – objašnjava Čabraja.


Kada je riječ o igračkom kadru, na Rujevici Lokomotiva neće imati na raspolaganju standardni bekovski par. Naime, Karlo Bartolec je skupio tri žuta kartona, a Marina Leovca muči konjuktivitis. To, pak, znači da će bekovske pozicije najvjerojatnije pokriti Marko Vranjković i Fran Žilinski.


– Rijeka je u ovom dijelu sezone stopostotna. Gledali smo njihove utakmice s Goricom, ali tu nismo mogli vidjeti ništa, kada je nogomet u pitanju. Međutim, vidjeli smo momčad koja ima volju, želju, htijenje, karakter… Svi igrači Rijeke tu su davali svoj maksimum. U normalnim uvjetima za igru, protiv Hajduka i Istre, moglo se vidjeti koliko je to dobra momčad – rezonira trener kluba s Kajzerice.


Niz bez poraza doveo je Lokomotivu na dva boda od četvrtoplasiranog Osijeka, odnosno u zonu pozicija što iduće sezone vode u Europu.


– Svakome je u interesu da bude što bolje plasiran. Imamo izglede za plasman na međunarodnu scenu, s time da smo mi još uvijek i u Kupu. No, mi idemo utakmicu po utakmicu jer to je jedini način. Ako budemo na pravoj razini, počevši od Rujevice, možemo se nadati Europi – zaključuje Čabraja.


Goričan i Kastrati

Tijekom ovog tjedna u zagrebačkm nogometnim krugovima se dosta pričalo o odlasku Silvija Goričana, no on bi trebao biti u sastavu za Rujevicu. Što se tiče Lirima Kastratija, koji je stigao na posudbu iz mađarskog Fehervara, ništa još nije sigurno. On je, doduše, već odradio dva treninga s Lokomotivom, ali čeka se dokumentacija iz Szekesfehervara.