Prva HNL

Lokomotiva slavila protiv slabog Hajduka i pobjegla s dna ljestvice, Caktaš opet promašio penal

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Hajduk je odigrao bezidejno prvo poluvrijeme, no u nastavku je ipak stvorio nekoliko prilika za poravnanje, a najbolju je imao odmah na početku drugog poluvremena kada je dosuđen penal. Ipak, Caktaš je promašio čitava vrata...



SPLIT Nogometaši Lokomotive pobjegli su s dna ljestvice Prve HNL gostujućom pobjedom 1:0 protiv Hajduka u susretu 18. kola. Jedini pogodak na utakmici postigao je Petrak već u 4. minuti.


Hajdukova obrana nije dobro raščistila situaciju nakon ubacivanja prema Jelaviću, a zatim je na loptu na 20-ak metara od domaćih vrata natrčao Petrak i preciznim udarcem pogodio sam gornji lijevi kut.


Hajduk je odigrao bezidejno prvo poluvrijeme, no u nastavku je ipak stvorio nekoliko prilika za poravnanje, a najbolju je imao odmah na početku drugog poluvremena kada je nakon Jelavićeva igranja rukom u svom kaznenom prostoru sudac Pejin dosudio kazneni udarac. No, kapetan Hajduka Caktaš je u 49. minuti s bijele točke promašio čitava vrata.




Ovom pobjedom Lokomotiva je stigla na deveto mjesto sa 15 bodova, koliko ima i osmi Varaždin koji je odigrao susret više, dok je na dno pala Istra 1961 sa 13 bodova. Hajduk je, pak, ostao šesti sa 20 bodova, koliko ima i peti Slaven Belupo, a samo bod manje ima sedmi Šibenik.


Na vrhu su Dinamo i Osijek sa po 39 bodova.