Liga prvaka

Lokomotiva igra povijesnu utakmicu: “Želimo napraviti podvig, ali moramo odigrati utakmicu života”

Davor Petrović

Igrači Lokomotive/Foto Arhiva NL

Igrači Lokomotive/Foto Arhiva NL

Ova utakmica donosi veliki ulog, a Rapid je, realno gledajući, veliki favorit - rezonira Goran Tomić



ZAGREB Lokomotivu danas u Kranjčevićevoj očekuje debitantski nastup u kvalifikacijama Lige prvaka, što znači da će stati uz bok Dinamu, Hajduku, Rijeci i današnjem četvrtoligašu Zagrebu, jedinim hrvatskim klubovima koji su osjetili čari te faze najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu. Suparnik momčadi s Kajzerice je bečki Rapid, s time da će pobjednik ovog dvoboja osigurati nastup u nekoj skupina Europske lige.


– Prošle sezone smo ostvarili senzacionalno drugo mjesto u našoj ligi, a to nam je donijelo jednu od najvažnijih utakmica u povijesti našega kluba. Na našu žalost, zbog svega što se dogodilo u ovom kratkom razdoblju između dviju sezona, ne možemo reći da smo favoriti. Ova utakmica donosi veliki ulog, a Rapid je, realno gledajući, veliki favorit. Objektivno, mi smo u drugačijem stanju nego prije tri tjedna – rezonira Goran Tomić.


Trener Lokomotive cilja na odlaske nositelja igre, poput Lirima Kastratija, Marka Tolića, Kristijana Jakića, Ive Grbića i Myrta Uzunija te nekoliko pozitivnih testiranja na koronavirus među igračima. Unatoč velikim problemima, Tomić vjeruje da njegova momčad može iznenaditi nogometnog velikana iz Beča koji, doduše, u zadnjih desetak godina nije ni blizu izdanja iz svojih najslavnijih dana.




– Ova momčad Lokomotive spremna je potrošiti i zadnji atom snage za pobjedu. U svlačionici imamo sjajnu atmosferu i svjesni smo kvalitete suparnika. Igra se jedna utakmica na našem terenu i mi ćemo sigurno napraviti sve za pobjedu i prolaz. Već se puno puta pokazalo da su čuda u nogometu moguća, a mi želimo napraviti još jedan podvig. Da bismo to ostvarili, svi moramo odigrati utakmicu života i ostaviti srce na terenu – dodaje šef struke prvoligaša s Kajzerice.


Na istoj valnoj duljini su razmišljanja njegovih štićenika, kojima je dodatnu injekciju samopouzdanja dala minimalna pobjeda nad Rijekom u drugom kolu nove sezone HT Prve lige.


– Rekao bih da je za sve nas to najveća utakmica u našim karijerama. Nastup u kvalifikacijama Lige prvaka je, prije svega, nagrada za prošlu sezonu, u kojoj smo ostvarili nevjerojatan rezultat. Nedostaje nam dosta igrača i svjesni smo kvalitete Rapida, ali sigurno se nećemo unaprijed predati – zaključuje Denis Kolinger, kapetan Lokomotive.