Obećavajući početak

LJETNI PRIJELAZNI ROK Velika četvorka je krenula u kupovinu, a Osijek je najvećem naletu

Ivana Vaupotić

Ivan Lepinjica (Rijeka) jedan je od igrača koji bi ovoga ljeta moga napustiti HNL/Foto Arhiva NL

Ivan Lepinjica (Rijeka) jedan je od igrača koji bi ovoga ljeta moga napustiti HNL/Foto Arhiva NL

Dovođenjem Antonija Mancea iz slovačkog Trenčina za 1,3 milijuna eura, postavljen je rekordni ulazni transfer kluba. Uz tog Riječanina koji će 7. kolovoza proslaviti 24. rođendan, u Osijek su do sada stigli Ante Majstorović iz Dinama, i to za 400 tisuća eura, Vedran Jugović kojem je istekao ugovor s korejskim klubom zvanim Jeonnam Dragons te Dion Drena Beljo iz Cibalije



ZAGREB Ljetni prijelazni rok tek je započeo i više je nego jasno da bi srpanj i kolovoz trebali iznjedriti transfere koji će raspametiti navijače najambicioznijih hrvatskih klubova uoči sezone čiji ishod će odvesti dva najbolje plasirana kluba HT Prve lige prema kvalifikacijama Lige prvaka. Sudeći prema poslovima zgotovljenim u lipnju, čelnici Osijeka u startu jure punom snagom.


Naime, u Gradski vrt već su stigla četvorica novih igrača, s time da trojica imaju status pojačanja. Prema neslužbenim informacijama, Osijek je do sada potrošio 1,7 milijuna eura, a taj podatak nedvojbeno pokazuje da su ambicije za novu sezonu izuzetno velike, odnosno da Slavonci sanjanju o visokom plasmanu u prvenstvu i proboju do natjecanja po skupinama Europske lige.


Štoviše, dovođenjem Antonija Mancea iz slovačkog Trenčina za 1,3 milijuna eura, postavljen je rekordni ulazni transfer kluba. Uz tog Riječanina koji će 7. kolovoza proslaviti 24. rođendan, u Osijek su do sada stigli Ante Majstorović iz Dinama, i to za 400 tisuća eura, Vedran Jugović kojem je istekao ugovor s korejskim klubom zvanim Jeonnam Dragons te Dion Drena Beljo iz Cibalije. Radi se o 17-godišnjem napadaču kojeg već neko vrijeme prati nadimak »Vinkovački Zlatan«. Iza njega je već jedna seniorska sezona u kojoj je ugradio devet golova za povratak Cibalije u Drugu HNL. Prošle je godine Beljo bio na probi u Sampdoriji, nakon čega mu je ponuđen trogodišnji ugovor. No, u dogovoru s obitelji, odlučio je ostati u Hrvatskoj, a Osijek je za njega platio samo naknadu za razvoj igrača jer mu je istekao stipendijski ugovor s Cibalijom.


Za razliku preostala tri kluba iz Velike četvorke hrvatskog nogometa tek hvataju zalet. Doduše, na na Rujevici i Poljudu već su povukli prve poteze u ljetnom prijelaznom roku. Rijeka je za Antonija Mirka Čolaka Hoffenheimu platila oko 600 tisuća eura, s time da bi taj iznos ovisno o dogovorenim bonusima, mogao probiti granicu od 700 tisuća eura.Na Rujevicu je stigao i Matko Babić, donedavni napadač Lokomotive, koji će 28. srpnja napuniti 21 godinu života. Osim toga, potpisani su i novi ugovori sa starosjediocima, Alexanderom Gorgonom i Andrejem Prskalom. Dubući da tek dolazi udarno razdoblje za transfere, za očekivati je da će Babić neće biti jedino novo lice u riječkoj svlačionici. Tako se posljednjih dana u medijima špekuliralo oko imena Abdua Contea, mladog braniča iz lisabonskog Sportinga. Conte je lijev bek, profilom igrač kakvoga bi Igor Bišćan rado vidio u svojim redovima.

DINAMO




Došli:


Ivo Pinto (Norwich)


Otišli:


Ante Majstorović (Dinamo)


Amir Rrahmani (Verona)


Dolaze: –


Odlaze:


Dani OlmoArijan Ademi

RIJEKA


Došli:


Mirko Antonio Čolak (Hoffenheim)


Matko Babić (Lokomotiva)


Otišli: –


Dolaze: 


Abdu Conte (Sporting)


Odlaze:


Simon Sluga


Jakov Puljić


Ivan Lepinjica


Dario Župarić


Tibor Halilović


Domagoj Pavičić


OSIJEK


Došli:Antonio Mance (Trenčin)

Ante Majstorović (Dinamo)


Vedran Jugović (Jeonnam)


Dion Dren Beljo (Cibalia)


Otišli:


Gabrijel Boban (Sheriff)


Erik Janža (Gornik)


Muzafer Ejupi (S. Belupo)


Dolaze: 


Odlaze: 


HAJDUK


Došli:


Stefan Simić (Frosinone)


Josip Posavec (Palermo)


Otišli: –


Dolaze:


Branimir Hrgota (Borussia D.)


Bruno Duarte (Lviv)


Odlaze:


Domagoj Bradarić


Ante Palaversa (Man. City)


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU