Premiership

Liverpool svladao Tottenham usred Londona i vratio u utrku za naslov prvaka

Hina

Jose Mourinho i Juergen Klopp/Foto REUTERS

Jose Mourinho i Juergen Klopp/Foto REUTERS

Liverpool je prekinuo niz od pet prvenstvenih utakmica bez pobjede i četiri u kojima Kloppovi izabranici nisu uspjeli postići pogodak. S 37 bodova aktualni prvaci su na četvrtom mjestu i ponovno u igri za obranu naslova



LONDON Nogometaši Liverpoola prekinuli su niz neuspjeha u engleskom prvenstvu i pobjedom 3-1 (1-0) na gostovanju kod Tottenhama zadržali izglede za obranu naslova prvaka.


U vrlo sadržajnoj utakmici viđena su četiri pogotka, a još dva su opravdano poništena uz asistenciju VAR-a.


Liverpool je do vodstva stigao u posljednjim sekundama prvog poluvremena, kad je na asistenciju Manea loptu u mrežu poslao Firmino. Za Tottenham je, istina, već u trećoj minuti Son postigao pogodak, ali je poništen zbog zaleđa u začetku akcije.




Liverpool je već u drugoj minuti drugog poluvremena udvostručio prednost, a strijelac je bio Alexander-Arnold koji je odbijenu loptu silovito poslao u mrežu nakon što je Lloris obranio udarac Manea.


Tottenham je samo dvije minute poslije smanjio zaostatak, a snažnim i preciznim udarcem s 18 metara svoj prvi pogodak u dresu Spursa postigao je danski internacionalac Hojbjerg.


U 56. minuti Mohamedu Salahu je uz pomoć VAR-a poništen pogodak, jer je u začetku akcije Firmino igrao rukom. No, u 65. minuti momčad Juergena Kloppa došla je do pogotka za konačnih 3-1, a strijelac je bio Mane.


Liverpool je prekinuo niz od pet prvenstvenih utakmica bez pobjede i četiri u kojima Kloppovi izabranici nisu uspjeli postići pogodak. S 37 bodova aktualni prvaci su na četvrtom mjestu i ponovno u igri za obranu naslova.


Vodeći Manchester City ima 41 bod i utakmicu manje. Manchester United je drugi s 40 bodova, a trećeplasirani Leicester ima 39. Tottenham je na šestom mjestu s 33 boda.