Premiership

Liverpool slavio na Stamford Bridgeu, Mane dvostruki strijelac

Hina

REUTERS

REUTERS



U derbiju drugog kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na Stamford Bridgeu pobijedio Chelsea sa 2-0 upisavši četvrtu uzastopnu pobjedu u međusobnim ligaškim ogledima.


Oba gola za “Redse” zabio je Sadio Mane (50, 54).


Ključnim se pokazalo isključenje Andreasa Christensena u posljednjim trenucima prvog dijela. Danski branič je kao posljednji igrač obrane oborio Sadia Manea. Sudac Paul Tierney mu je prvotno pokazao žuti karton, međutim nakon “asistencija” VAR-a dodijelio mu je crveni karton.




Christensen je postao prvi igrač koji je isključen u ligaškim ogledima “Bluesa” i “Redsa” nakon veljače 2009. Posljednji je “pocrvenio” sadašnji trener Chelsea Frank Lampard.


S igračem više, Liverpool je sve riješio s dva gola u prvih 10 minuta nastavka, a oba je zabio Mane. Senegalski napadač je u 50. minuti zabio za 1-0 nakon ubačaja Roberta Firmina. Četiri minute kasnije već je bilo 2-0, nakon katastrofalne reakcije domaćeg vratara Kepe. Umjesto da ispuca povratnu loptu, Španjolac je dodao do Manea, koji je mirno zabio za 2-0.


Chelsea se mogao vratiti u život u 74. minuti, no Jorginho nije uspio realizirati jedanaesterac. Njegov udarac odlično je obranio Alisson Becker. Kazneni udarac je skrivio Thiago Alcantara oboriši Tima Wernera kojeg je odlično uposlio Mateo Kovačić.


U ranije odigranom susretu Tottenham je u gostima dobio Southampton sa 5-2.


Domaćini su poveli pogotkom Dannyja Ingsa u 32. minuti. No, onda je Korejac Heung-min Son zabio četiri pogotka (45+2, 47, 64, 73), sva četiri na asistencije Harryja Kanea, a potom se i Harry Kane u 82. minuti upisao u strijelce.
U drugom poluvremenu igrači Josea Mourinha polukontrama su “izludili” domaćine.  Poraz “svetaca” ublažio je svojim drugim pogotkom Danny Ings u 90. minuti iz penala.


Gostujuću pobjedu ostvario je i Brighton porazivši Newcastle sa 3-0. Gosti su već nakon sedam minuta vodili sa 2-0, a oba gola je zabio Francuz Neal Maupay. Prvog iz jedanaesterca u 4. minuti, a drugog nakon kontre tri minute kasnije. U 83. minuti pobjedu gostiju potvrdio je nthony. Connolly. Brighton je posljednje minute odigrao s igračem manje nakon što je isključen Bissouma.


Večeras se još sastaju Leicester City i Burnley.


Na ljestvici vode Everton, Arsenal, Liverpool i Crystal Palace sa po šest bodova.