Redsi ruše granice

Liverpool osvojio naslov prvaka izjednačivši rekord Manchester Cityja po broju pobjeda u jednoj sezoni

Hina

Jurgen Klopp/Foto REUTERS

Jurgen Klopp/Foto REUTERS

Bila je to izuzetna i gotovo savršena sezona - kazao je strateg "Redsa" Jurgen KloppLIVERPOOL Na putu do prvog naslova engleskog prvaka u posljednjih 30 godina, Liverpool je postavio i niz rekorda.


“Bila je to izuzetna i gotovo savršena sezona,” kazao je strateg “Redsa” Jurgen Klopp.


“Nogometni dio godine je bio izuzetan. Osvojili smo englesko prvenstvo, svjetsko klupsko prvenstvo, europski Superkup, te osvojili 99 bodova nakon 97 prošle godine,” dodao je njemački stručnjak.
Liverpool je osigurao naslov prvaka sedam kola prije kraja prvenstva, dok su Manchester United (2000-01) i Manchester City (2017-18) to učinili pet kola prije kraja.


Liverpool je postao i prvi klub koji je osvojio naslove prvaka u osam različitih desetljeća.


Zaključio je sezonu sa 32 pobjede čime je izjednačio rekord Manchester Cityja po broju pobjeda u jednoj sezoni.


Pobjedom protiv Aston Ville početkom srpnja, produžili su rekordni niz od 24 uzastopne domaće pobjede u prvenstvu, a prijašnji rekord je držao City sa 20 utakmica. Seriju Kloppove momčadi prekinuo je Burnley odigravši na Anfieldu 1-1.


Ove sezone su nanizali i 18 uzastopnih ligaških pobjeda izjednačivši rekord Manchester Cityja.


Pobjedom protiv Southampton sa 4-0, prvog dana veljače, Liverpool je pobjegao Cityju na 22 boda prednosti što je tada bila najveća prednost u povijesti Premier lige. Kasnije je narasla i na 25 bodova viška.


Prvi put u 127-godišnjoj povijesti kluba u jednoj su sezoni brem jednom pobijedili svaku momčad.


Ove sezone su osvojili čak 55 domaćih bodova, što su do sada ostvarili još jedino Chelsea (2005-06), United (2010-11) i City (2011-12).


U posljednjem kolu ove sezone na gostovanju su pobijedili Newcastle United sa 3-1 postavivši novi klupski rekord sa 14 gostujućih pobjeda u jednoj sezoni.


“Mi pobjeđujemo i kada imamo loš dan. Dečki kopaju i bore se, to najviše volim,” poručio je Klopp na oproštaju od ove sezone.


“Vjerujem kako iduće sezone možemo biti još bolji,” dodao je.


“Sada moramo napraviti rez, uživajte, budite sretni, a onda sredinom kolovoza ponovo započinjemo s treninzima i od tog trenutka opet ćemo pokušati sa svime što imamo i ništa nas neće zaustaviti,” kazao je za Guardian.