Europska liga

Livaja strijelac za AEK, Rebić pocrveno, Mišić i Švrljuga ispali

Hina



RIJEKA Marko Livaja bio je strijelac za grčki AEK u uzvratu play offa Europske lige, no njegov je sastav usprkos gostujućoj pobjedi (2:0) protiv turskog Trabzonspora ispao jer je u prvoj utakmici u Ateni prije tjedan dana bilo 3:1 za Trabzonspor koji je tako prošao dalje zbog više golova u gostima.


Livaja je postigao prvi gol na utakmici u 24. minuti, a AEK je nadomak prolaza stigao golom Mantalosa u 30. No, do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. Livaja, koji je odigrao čitav susret, bio je strijelac za AEK i u prvoj utakmici prije tjedan dana.


Ante Rebić isključen je u 44. minuti pobjedi Eintrachta iz Frankfurta protiv Strasbourga (3:0) kojom je njemački sastav nadoknadio minimalni zaostatak iz prve utakmice (0:1). Rebić je u želji da dođe do lopte nogom zakačio po koljenu gostujućeg vratara Selsa koji je prvi stigao do nje, a sudac Grinfeld je procijenio kako se radilo o opasnoj igri i Rebiću pokazao crveni karton.Luka Šimunović odigrao je čitav susret za Astanu, dok je Marin Tomasov zamijenjen u trećoj minuti sudačke nadoknade u 0:2 porazu na gostovanju kod bjeloruskog BATE-a, no kazahstanski sastav je i usprkos rom porazu prošao u natjecanje po skupinama. Ivan Kardum je branio, a Andro Švrljuga je odigrao svih 90 minuta za Suduvu kod koje je Josip Tadić igrao prvo poluvrijeme u 2:4 porazu na gostovanju kod Ferencvarosa. Kardum je skrivio kazneni udarac iz kojega je Ferencvaros postigao svoj prvi, a Švrljuga kazneni udarac iz kojega je mađarski sastav postigao posljednji pogodak. Kako je prva utakmica u Litvi završila rezultatom 0:0, Ferencvaros se plaasirao dalje. Branič Špiro Peričić igrao je čitavu utakmicu za Maribor koji je na svom terenu odigrao 2:2 protiv Ludogoreca te ispao zbog pogodaka u gostima.Karlo Bartolec odigrao je čitavu utakmicu za FC Kopenhagen u 0:1 gostujućem porazu protiv Rige, dok Robert Mudražija nije konkurirao za nastup u domaćoj momčadi. Kod gostiju Tomislav Šarić nije bio u konkurenciji za nastup. Iako je izgubio Kopenhagen je prošao dalje jer je u prvoj utakmici bio bolji s 3:1.

Josip Mišić je igrao za PAOK od 64. minute u 3:2 pobjedi protiv Slovana iz Bratislave kod kojega Marin Ljubičić nije konkurirao za nastup, ali u natjecanje po skupinama se plasirao slovački sastav zahvaljujući 1:0 pobjedi iz prvog susreta.




Rezultati uzvratnih utakmica 4. pretkola Europske lige: Qarabag (Aze) – Linfield (S. Irs) 2:1 (2:3), Riga (Lat) – Kopenhagen (Dan) 1:0 (1:3), BATE (Bje) – Astana (Kaz) 2:0 (0:3), AIK (Šve) – Celtic (Ško) 1:4 (0:2), Apollon (Cip) – PSV (Niz) 0:4 (0:3), Zarja (Ukr) – Espanyol (Špa) 2:2 (1:3), Molde (Nor) – Partizan (Srb) 1:1 (1:2), Bnei Yehuda (Izr) – Malmo (Šve) 0:1 (0:3), PAOK (Grč) – Slovan Bratislava (Svk) 3:2 (0:1), Spartak Moskva (Rus) – Braga (Por) 1:2 (0:1), Antwerpen (Bel) – AZ (Niz) 1:4 (1:1), Trabzonspor (Tur) – AEK (Grč) 0:2 (3:1), Hapoel Be’er Sheva (Izr) – Feyenoord (Niz) 0:3 (0:3), Dudelange (Luk) – Ararat-Armenia (Arm) 2:1 (5-4; 1:2), Ferencvaros (Mađ) – Suduva (Lit) 4:2 (0:0), Maribor (Slo) – Ludogorec (Bug) 2:2 (0:0), Eintracht Frankfurt (Njem) – Strasbourg (Fra) 3:0 (0:1), Wolverhampton (Eng) – Torino (Ita) 2:1 (3:2), Rangers (Ško) – Legia (Polj)       1:0 (0:0), Vitoria Guimaraes (Por) – FCSB (Rum) 1:0 (0:0).