Europska liga

Lille napravio iznenađenje protiv Milana, Livaja zabio dva pogotka u pobjedi AEK-a

Hina

Utučeni Rebić i Hauge nakon poraza/Foto REUTERS

Utučeni Rebić i Hauge nakon poraza/Foto REUTERS

Za Milan je od 62. minute zaigrao Ante Rebić ušavši u igru umjesto Zlatana Ibrahimovića, dok je Domagoj Bradarić odigrao cijeli susret za Lille



ZAGREB Hrvatski nogometaš Marko Livaja postigao je dva pogotka u gostujućoj pobjedi AEK-a 4-1 protiv Zorje u susretu 3. kola skupina G Europske lige, a iznenađenje večeri priredili su Lille i praška Sparta ostvarivši gostujuće pobjede protiv Milana sa 3-0, te Celtica sa 4-1 u skupini H.


Nakon dva uvodna poraza, AEK je dohvatio prve bodove porazivši Zorju sa 4-1.


Najbolji igrač utakmice bio je hrvatski nogometaš Marko Livaja postigavši dva gola (54, 81), a među strijelce su se upisali i Tanković (7), te Mantalos (34). Za Ukrajince je zabio Kočergin (81).




Lovro Cvek nije igrao za Zorju, dok je Livaja u gostujućim redovima igrao cijeli susret.


U drugom susretu Leicester City je pobijedio Bragu sa 4-0. Dva gola je zabio Iheanacho (21, 48), a po jedan Prate (67 i Maddison (78).


Milan je dočekao Lille kao lider talijanskog prvenstva i lider H skupine, no Francuzi su pružili fantastičnu predstavu pobijedivši sa 3-0.


Junak susreta bio je Yusuf Yazici koji je zabio sva tri gola (22-11m, 55, 58).


Za Milan je od 62. minute zaigrao Ante Rebić ušavši u igru umjesto Zlatana Ibrahimovića, dok je Domagoj Bradarić odigrao cijeli susret za Lille.


U drugom susretu praška Sparta je u Glasgowu deklasirala Celtic sa 4-1.


Tri gola je zabio Lukas Juliš (26, 45, 77), a među strijelce se upisao i Ladislav Krejči (90). Za Celtic je zabio Griffihts (65).


U skupini J Royal Antwerp, kojeg vodi Ivan Leko, je kod kuće izgubio od LASK-a sa 0-1. Pogodak odluke zabio je Eggestein u 55. minuti. Petar Filipović je igrao cijeli susret za goste.


U drugom susretu Tottenham je na gostovanju pobijedio Ludogorec sa 3-1. Jose Mourinho nije dozvolio novo iznenađenje nakon što su Spursi u posljednjem kolu poraženi u Belgiji.


Ovoga puta londonski sastav je ozbiljno odradio posao, a golove su zabili Kane (13), Lucas Moura (32) i Lo Celso (62), dok je za domaćine zabio Keseru (50). Za Kanea je to bio 200. golu u 300. nastupu za Tottenham.


Hoffenheim je i dalje bez Andreja Kramarića pobijedio Slovan Liberec sa 5-0, a golove su zabili Dabour (22, 29), Grillitsch (59) i Adamyan (71, 76).


U drugom susretu iz L skupine Crvena zvezda je pobijedila Gent sa 2-1.


Kanga je doveo domaćine u vodstvo u 12. minuti, no Gent je izjednačio u 31. minuti preko Ofoea. Pobjedu beogradskom sastavu donio je katai u 59. minuti.