Posljednji susreti osmine finala

LIGA PRVAKA Niko Kovač najavljuje ofenzivu, a Valverde ne želi doživjeti sudbinu Reala

Marko Cvijanović

Niko Kovač/Foto REUTERS

Niko Kovač/Foto REUTERS

Uzvrat protiv Liverpoola sigurno neće završiti rezultatom 0:0, želimo pobijediti i znamo kako se odrediti prema toj utakmici. Nadam se da ćemo biti realizatorski raspoloženi. Želimo stvarati prilike i postizati golove – jasan je Niko Kovač



RIJEKA večeras se igraju preostale uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka, uoči kojih je u rezultatskom smislu baš sve neizvjesno. Prvi dvoboji Barcelone i Lyona, odnosno Bayerna i Liverpoola okončani su identičnim rezultatom bez golova pa u uzvratu sve četiri momčadi doslovce kreću od nule. Pritom je jedino nedvojbeno da je katalonska momčad protiv Lyona apsolutni favorit na Camp Nou, koliko god Bavarci bili u prednosti domaćeg terena na Allianz Areni, snaga Liverpoola itekako daje na neizvjesnosti. Bivši hrvatski izbornik za kormilom Bayerna, Niko Kovač, zna da ga čeka teška zadaća.


– Znamo da je Liverpool dobar u defanzivi, pogotovo uzmemo li u obzir kvalitetu Virgila van Dijka, ali uvjeren sam da možemo zabijati. Uostalom, potvrdili smo to i u Bundesligi – kaže Kovač, koji pokriće za to ima u posljednjoj prvenstvenoj utakmici tijekom koje je Bayern pred svojom publikom »demolirao« Wolfsburg (6:0).


– Uzvrat protiv Liverpoola sigurno neće završiti rezultatom 0:0, želimo pobijediti i znamo kako se odrediti prema toj utakmici. Nadam se da ćemo biti realizatorski raspoloženi. Želimo stvarati prilike i postizati golove – jasan je Kovač, koji će u uzvratnoj utakmici igrati bez Kimmicha koji ima akumulirane žute kartone.




Trener Barcelone Ernesto Valverde »puše i na hladno« uoči dvoboja s Lyonom, poučen neočekivanim ispadanjem Reala od Ajaxa i PSG-a od Manchester Uniteda.


– Činjenica da su se od daljnjeg natjecanja oprostili takve momčadi poput Reala i PSG-a ukazuje da moramo biti maksimalno oprezni. Naravno da ni u jednom trenutku nismo podcijenili naše protivnike. Lyon ima svojih vrlina, imaju vrlo brze napadače, tu leži njihova najveća snaga. Znaju koliko im može biti značajan gol u gostima i nastojat će iskoristiti te svoje adute – rekao je Valverde.


Barcelona, uzgred, nije ispala u osmini finala još od 2007. godine (Liverpool), ali nije otišla dalje od četvrtfinala od 2015. godine kada je postala europski prvak.


Danas (21)


Barcelona – Lyon (0:0)


Bayern – Liverpool (0:0)