PREMIERSHIP

Liga prvaka nadomak ruke: “Čekićari” pobijedili Wolvese i preskočili Liverpool, Tottenham i Chelsea

Hina

Jesse Lingard, trener David Moyes i Jarrod Bowen/Foto: REUTERS

Jesse Lingard, trener David Moyes i Jarrod Bowen/Foto: REUTERS

"Čekičari" su ostvarili važnu pobjedu u borbi za plasman u Ligu prvaka preskočivši na ljestvici Liverpool, Tottenham i Chelsea te su sada četvrti u Premier ligi.



LONDON U susretu 30. kola engleskog nogometnog prvenstva West Ham je na gostovanju pobijedio Wolverhampton sa 3:2 skočivši sa sedmog na četvrto mjesto.


“Čekičari” su ostvarili važnu pobjedu u borbi za plasman u Ligu prvaka preskočivši na ljestvici Liverpool, Tottenham i Chelsea.


West Ham je poveo 3:0, a potom umalo ostao bez bodova nakon što je Wolverhampton smanjio na 2:3.




Gosti su furiozno otvorili susret. Jesse Lingard je u šestoj minuti zabio za 1:0, a već u 14. je bilo 2:0 nakon što se među strijelce upisao i Pablo Fornals. Do konca poluvremena zabio je i Jarrod Bowen u 38. minuti za uvjerljivih 3:0.


Međutim, Wanderersi se nisu predavali. Leander Dendoncker je u 44. smanjio, da bi Fabio Silva u 68. zabio za 2:3 vrativši neizvjesnost u susret. Domaćin je u završnici svim silama pokušao barem izjednačiti, ali nije uspio.


U drugom susretu Everton i Crystal Palace su odigrali 1:1.


Everton je poveo u 56. minuti golom Jamesa Rodrigueza kojem je to bio prvi nastup nakon što je zbog ozljede pauzirao šest tjedana.


Bio je to njegov stoti gol u europskom nogometu, 32 je zabio za Porto, 10 za Monaco, 37 u dresu Real Madrida, 15 za Bayern, a 6 za Everton.


Momčad Carla Ancelottija imala je nekoliko prilika da poveća vodstvo, no nisu uspjeli i kazna je stigla u završnici susreta. Izjednačio je Michy Batshuayi u 86. minuti, svega dvije minute nakon što je ušao u igru.


Izjednačenje je pokvarilo Evertonove planove da se približi poziciji koja osigurava europski nogomet iduće sezone ostavši na osmom mjestu sa 47 bodova. Palace je ostao 12. s 38 bodova.


Na vrhu ljestvice je Manchester City sa 74 boda, Manchester United ima 60, Leicester City 56, a West Ham je sada četvrti sa 52 boda.



Standings provided by SofaScore LiveScore