Osmina finala

LIGA PRVAKA Bayern projurio Stamford Bridgeom, Barcelona izvukla remi u Napulju

Hina

Robert Lewandowski i David Alaba (Bayern)/Foto REUTERS

Robert Lewandowski i David Alaba (Bayern)/Foto REUTERS



LONDON Dva pogotka u manje od tri minute Sergea Gnarbyja, početkom nastavka, odnosno treći gol Roberta Lewandowskog istekom utakmice djelovali su kao hladan tuš za domaćina na Stamford Bridgeu. Navijači Chelseae se vjerojatno ni u najcrnjim mislima nisu nadali takvom raspletu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Bavarci su s tri gola u nastavku odradili veliki posao uoči uzvrata. Londončanima treba čudo u što je teško vjerovati. Domaći su pritom zaključili utakmicu s igračem manje. Marco Alonso je zaradio crveni karton. 


Mateo Kovačić je odigrao cijeli susret za Londončane, bio je jedan od ponajboljih igrača u njihovu sastavu.



Sudar u Napulju je donio puno više neizvjesnosti. Antoine Griezmann je u nastavku poništio zgoditadk Diresa Mertensa i omogućio Kataloncima mirniji uzvrat. Barca je zaključila utakmicu s 10 igrača, drugi žuti karton zaradio je Arturo Vidal.  Ivan Rakitić je bio u početnoj postavi Barcelone, a izašao je iz igre u 56. minuti.




Belgijski napadač Dries Mertens izjednačio se s Marekom Hamšikom na vrhu ljestvice najboljih strijelaca Napolija svih vremena. Sada obojica imaju po 121 pogodak. Mertens je do te brojke stigao u 308 nastupa, dok je slovačkom veznjaku trebalo 520 nastupa. Na trećem mjestu je veliki Diego Maradona sa 115 golova, četvrti je Paragvajac Attila Sallustro sa 108 golova, a TOP pet zatvara Urugvajac Edison Cavani koji je postigao 104 gola.