Uzvrati osmine finala

LIGA PRVAKA: Ajax priredio senzaciju i izbacio prvaka Europe, Tottenham potvrdio prolaz

P. N.

David Neres (Ajax)/Foto REUTERS

David Neres (Ajax)/Foto REUTERS

Kopljanici su naplatili dobru igru iz prve utakmice u Amsterdamu gdje su pomalo nezasluženo izgubili 2:1. Međutim, u Madridu su ponovo svoje sjajno izdanje i sa čak četiri pogotka priredili su veliki šok za navijače Reala. Sve je bilo gotovo nakon sat vremena igre kada je Tadić postigao treći gostujući pogodak...



RIJEKA Nogometaši Ajaxa pobrinuli su se za veliku senzaciju, uvjerljivu pobjedu na Santiago Bernabeu kojom su izbacili iz Lige prvake trostrukog uzastopnog prvaka Europe – Real Madrid. Kopljanici su naplatili dobru igru iz prve utakmice u Amsterdamu gdje su pomalo nezasluženo izgubili 2:1. Međutim, u Madridu su ponovo svoje sjajno izdanje i sa čak četiri pogotka priredili su veliki šok za navijače Reala. Sve je bilo gotovo nakon sat vremena igre kada je Tadić postigao treći gostujući pogodak… Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta za “kraljeve”, Nacho Fernandez dobio je u 90. minuti drugi žuti karton.


U drugoj uzvratnoj utakmici osmine finale nije bilo iznenađenja. Tottenham je nakon londonskih 3:0 rutinski odradio ostatak posla i s jednim pogotkom u Dortmundu potvrdio prolaz u četvrtfinale. 


Borussia (D) – Tottenham 0:1


Strijelac: 0:1 Kane (49′).


Real Madrid – Ajax 1:4




Strijelci:  0:1 Ziyech (7′), 0:2 Neres (18′), 0:3 Tadić (62′), 1:3 Asensio (70′), 1:4 Schoene (72′).