Najbolji nogometaš

Lewandowski nakon osvajanja velike nagrade: “Nevjerojatno je ovo osvojiti ispred Ronalda i Messija”

Hina

Robert Lewandowski/Foto Instagram

Robert Lewandowski/Foto Instagram

U sezoni 2019/2020 Lewandowski je u dresu Bayerna odigrao 47 utakmica u kojima je postigao 55 pogodaka i upisao 10 asistencija te je bio ključni igrač Bavaraca u pohodu na osvajanje Bundeslige, Kupa Njemačke i Lige prvaka



ZURICH Poljski napadač Robert Lewandowski proglašen je najboljim nogometašem svijeta za 2020. godinu u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).


“Nevjerojatno je osvojiti nagradu ispred Ronalda i Messija,” rekao je Lewandowski.


“Ponosan sam i sretan. Ovo je sjajan dan za mene, a također i za moj klub i kolege,” dodao je poljski napadač.




Glasovali su izbornici i kapetani reprezentacija, novinari, te navijači, a Lewandowski je slavio ispred Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Premda su mu konkurenti bila dvojica najboljih igrača 21. stoljeća, poljski napadač je sasvim zasluženo slavio. Lewandowski je s Bavarcima osvojio praktički sve i bio najbolji strijelac Bundeslige i Lige prvaka.


U sezoni 2019/2020 Lewandowski je u dresu Bayerna odigrao 47 utakmica u kojima je postigao 55 pogodaka i upisao 10 asistencija te je bio ključni igrač Bavaraca u pohodu na osvajanje Bundeslige, Kupa Njemačke i Lige prvaka.


Za reprezentaciju Poljske je u 2019. i 2020. godini odigrao 14 utakmica u kojima je postigao osam pogodaka.


“Ovo je jedna od najboljih godina u mojoj karijeri. Nevjerojatno je što smo ostvarili u 2020. Veoma smo sretni,” naglasio je Lewandowski.