Novi ugovor

Leo Messi ušao u društvo Toma Bradyja i LeBrona Jamesa, Argentinac će promovirati tvrtku za kripto tokene

Hina

Leo Messi/Foto REUTERS

Leo Messi/Foto REUTERS

Argentinac je potpisao ugovor vrijedan više od 20 milijuna dolara



ZAGREB Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi potpisao je ugovor vrijedan više od 20 milijuna dolara za promoviranje tvrtke Socios.com za kripto tokene obožavatelja.


Messi se tako priključio drugim sportskim zvijezdama u kripto svijetu nakon NFL beka Toma Bradyja i NBA zvijezde LeBrona Jamesa.


PSG, čiji je član Messi postao u kolovozu prošle godine kada je taj transfer također uključivao plaćanje kriptovalutom, i Argentinac bit će uključeni u promotivnu kampanju za Socios uoči Svjetskog prvenstva u Kataru, koje počinje u studenom.




Messijev ugovor o ‘ambasadoru‘ ne uključuje kripto plaćanja i traje tri godine.


Socios je potpisao ugovore, uključujući stvaranje tokena, za više od 130 sportskih organizacija, uključujući niz vrhunskih nogometnih klubova kao što su PSG, Barcelona, ​​Juventus i Manchester City.


Navijački tokeni su vrsta kriptovalute koja vlasnicima omogućuje glasovanje o uglavnom manjim odlukama vezanim uz njihove klubove.


Klubovi sve više vide tokene kao izvor novih prihoda, ali su ih kritizirale neke skupine navijača koje njihovo uvođenje vide kao površno sudjelovanje što povećava već rastuće troškove praćenja njihovih momčadi.


Brady je prošle godine preuzeo neotkriveni vlasnički udio u platformi za razmjenu kriptovaluta FTX Trading Ltd i postao ambasador tvrtke.


U siječnju je James najavio višegodišnje partnerstvo s Crypto.com, tvrtkom koja je nedavno potpisala sponzorski ugovor s FIFA-om.