Liga prvaka

Leo Messi traži iskupljenje kod oslabljenog Juventusa, Inzaghi jedva sakupio momčad

Davor Petrović

Leo Messi/Foto REUTERS

Leo Messi/Foto REUTERS

Ogled u Torinu ipak neće donijeti sraz Messija i Ronalda



ZAGREB Nakon ždrijeba skupina Lige prvaka za ovu sezonu, brojni su ljubitelji nogometa označili 28. listopada kao datum koji donosi poslasticu, u obliku dvoboja Juventusa i Barcelone u Torinu, odnosno novog bliskog susreta Cristiana Ronalda i Lea Messija. Međutim, čini se da od toga neće biti ništa zbog Ronaldove infekcije koronavirusom. Opet, nije na odmet podsjetiti da su se dva najbolja nogometaša današnjice u Ligi prvaka zadnji put srela u polufinalu sezone 2010./11. Tada su Messijeva dva gola pokorila Real usred Madrida (2:0), a uzvrat je završen bez pobjednika. Te sezone Barcelona je u finalu pobijedila Manchester United (3:1).


Andrea Pirlo, trener Juventusa. osim na Ronalda večeras ne može računati na Chiellinija i De Lighta, što znači da će imati dosta problema sa slaganjem obrane. Povrh toga, upitan je i nastup Bonuccija, koji, kako tvrdi Pirlo, još uvijek nije u idealnom stanju. Uz sve to, Paulo Dybala također nije potpuno spreman, iako je Pirlo uvjeren da će ga imati na raspolaganju.


– Pred nama je jako zahtjevna utakmica jer Barcelona je jedna od najjačih momčadi na svijetu. Zbog toga smatram da za pozitivan rezultat moramo pružiti jako puno na terenu. Tek je drugo kolo u skupini i jasno je da ova utakmica neće biti presudna, ali mi smo svejedno nestrpljivi i željni dokazivanja u ovoj areni – rekao je trener Juventusa.




Barcelona također ima velikih problema s izostancima. Gerard Pique je na utakmici s Ferencvarošem, u prvom kolu, zaradio izravni crveni karton i neće ga biti u Torinu, a na listi ozlijeđenih igrača su Marc-Andre ter Stegen, Philippe Coutinho i Samuel Umtiti. Ronald Koeman se nalazi u teškoj situaciji jer je prošlog vikenda doživio poraz u El Clasicu, a novi posrtaj bi ga zagnjurio u mulj.


Opet, mnogi će reći da je nizozemski stručnjak u osjetno boljoj situaciji od Simonea Inzaghija, kada je igrački kadar u pitanju. Naime, trener Lazija je, zbog ozljeda i koronavirusa, jedva sastavio momčad. Ciro Immobile predvodi dugu listu igrača koji su ostali doma.


Danas (21)

Istanbul Basaksehir – PSG (18.55)


Krasnodar – Chelsea (18.55)


Borussia (D) – Zenit


Club Brugge – Lazio


Ferencvaroš – Dinamo (K)


Juventus – Barcelona


Manchester U. – RB Leipzig


Sevilla – Rennes