Velika neizvjesnost

Leo Messi ima još samo tjedan dana ugovor s Barcelonom, nudi mu se duplo manji ugovor za ostanak

Portal Novi list

Leo Messi/Foto REUTERS

Leo Messi/Foto REUTERS

Pregovori oko novog ugovora traju mjesecima, navodno je Leo dao svoj pristanak, ali činjenica je da novi ugovor nije potpisan



BARCELONA  Španjolski mediji upalili su alarm na Camp Nou i upozorili na ono što se zna: 30. lipnja ili za tjedan dana Leu Messiju ističe ugovor s Barcelonom. Argentinski napadač nalazi se s Argentinom na Copa Americi gdje će vjerojatno dočekati da postane slobodan igrač koji može bez ikakvih obveza prema dosadašnjem klubu pronaći novu sredinu. Pregovori oko novog ugovora traju mjesecima, navodno je Leo dao svoj pristanak, ali činjenica je da novi ugovor nije potpisan što samo po sebi donosi ogromnu neizvjenost. Ne treba ni napominjati koliko Messi znači za Barcu ne samo u igračkom već i emotivnom smislu, te ekonomskom smislu.


Predsjednik Joan Laporta je upravo na ostanku Messija gradio svoju predsjedničku kampanju, uvjeren je da će taj posao biti dovršen. Pa čak i unatoč tome što je pred Messija stavio duplo niži ugovor od “samo” 50 milijuna eura. S druge strane Argentinac donosi novac, preciznije oko 650 milijuna eura godišnje ili gotovo trećinu klupskih prihoda.