Liga prvaka

Leipzig svladao City i izborio plasman u Europsku ligu, Messi i Mbappe zabili po dva pogotka

Hina

Leo Messi/Foto REUTERS

Leo Messi/Foto REUTERS

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za Leipzig koji postaje potencijalni suparnik Dinama ukoliko hrvatski prvak osvoji drugo mjesto u svojoj skupini H Europske lige



LEIPZIG  Okončano je natjecanje u skupini A Lige prvaka te je riješena jedina nepoznanica u tom okruženju. Treće mjesto i Europsku ligu izborio je Leipzig.


U ogledu posljednjeg 6. kola Leipzig je na domaćem terenu pobijedio Manchester City 2-1. Premda je vodeća momčad Premier liga diktirala ritam igre, pogotovo u drugom poluvremenu, City je igrao prilično sporo i uglavnom nezainteresirano pa su i ti napadi djelovali uglavnom bezazleno po domaćina.


Inače, Leipzig je poveo u 24. minuti golom Szoboszlaija, dok je u drugom dijelu prvu pravu opasnost domaćin pretvorio u gol i 2-0 (Andre Silva). Do kraja je Mahrez smanjio na 1-2, kao što je crveni karton kod gostiju zaradio Walker.




Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za Leipzig koji postaje potencijalni suparnik Dinama ukoliko hrvatski prvak osvoji drugo mjesto u svojoj skupini H Europske lige.


Paris St. Germain je utakmicu protiv Club Bruggea (pobjeda 4-1) riješio nakon samo sedam minuta igre. Naime, toliko je trebalo Kylianu Mbappeu da postigne dva pogotka. Prvi puta je suparničkog vratara matirao nakon točno sedamdeset sekundi, dok je u 7. minuti vrlo lijepo zahvatio loptu u trku te zabio za 2-0 nakon asistencije Di Marije. Prvo poluvrijeme okončao je Lionel Messi golom u 38. minuti za 3-0 (asistencija Mbappea).


U nastavku ovog kišnog ogleda novi je pogodak dodao Messi (jedanaesterac), kao i Rits za goste.


Treba istaknuti da je Mbappe ovom utakmicom došao do impozantne statistike u dosadašnjih 50 odigranih utakmica u Ligi prvaka tijekom karijere. Zabio je 31 pogodak te je 20 puta asistirao.


Skupina A


PSG – Club Brugge 4-1 (Mbappe 2, 7, Messi 38, 76-11m / Rits 68)


Leipzig – Manchester City 2-1 (Szoboszlai 24, Andre Silva 71 / Mahrez 76)


1.Manchester City   6 4 0 2  18-10  12
2.PSG               6 3 2 1  13-8   11
3.Leipzig           6 2 1 3  15-14   7
4.Club Brugge       6 1 1 4   6-20   4