Bundesliga

Leipzig i Hertha odigrali 2:2 uz nevjerojatan autogol norveškog vratara, Borussija ostala prvi pratitelj lidera Bayerna

Hina

Igrači Herthe slave vodeći gol u Leipzigu/Foto REUTERS

Igrači Herthe slave vodeći gol u Leipzigu/Foto REUTERS

Norveški vratar je u 68. minuti sam sebi zabio gol za vodstvo domaćeg sastava od 2-1. Patrik Schick je pucao s ruba kaznenog prostora, Jarstein obranio, a potom desnom rukom nekako odbio loptu u mrežu



BERLIN  U prvom današnjem susretu 28. kola Bundeslige RB Leipzig i berlinska Hertha odigrali su 2-2, a susret je obilježila nevjerojatna pogreška gostujućeg vratara Runea Jarsteina.


Norveški vratar je u 68. minuti sam sebi zabio gol za vodstvo domaćeg sastava od 2-1. Patrik Schick je pucao s ruba kaznenog prostora, Jarstein obranio, a potom desnom rukom nekako odbio loptu u mrežu.


Za domaći sastav je do 58. minute igrao Dani Olmo.




Gosti su poveli u 9. minuti golom Marka Grujića, a izjednačio je Lukas Klostermann u 24. minuti. Hertha je u 63. minuti došla do prednosti, ali igračke nakon što je isključen Marcel Halstenberg.



 


Međutim, RB Leipzig je s igračem manje okrenuo rezultat nakon Jarsteinova ‘poklona’. Ipak, Hertha je uspjela izjednačiti u 82. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Krzysztof Piatek. Prekršaj je skrivio Ademola Lookman srušivši neopreznim startom Matheusa Cunhu. Za domaći sastav je do 58. minute igrao Dani Olmo.


Za RB Leipzig je to bio već četvrti remi u posljednjih pet susreta, dok je Hertha i treću utakmicu nakon nastavka prvenstva bez poraza. U prva dva susreta je upisala dvije pobjede.


Večeras su na rasporedu još četiri utakmice.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore