Marcello Lippi

Legendarni talijanski trener s kojim su “Azzurri” osvojili naslov svjetskog prvaka završio trenersku karijeru

Hina

Marcello Lippi/Foto Wikimedia

Marcello Lippi/Foto Wikimedia

Lippijeva trenerska karijera trajala je 30 godina. Počeo je kao trener U19 momčadi u Sampdoriji, a trag je ostavio u Atalanti, Napoliju, Interu i Juventusu osvojivši 19 klupskih trofeja među kojima i Ligu prvaka s Juventusom 1996. godineRIM Legendarni talijanski nogometni stručnjak Marcello Lippi (72), koji je 2006. predovodio reprezentaciju Italije do naslova svjetskog prvaka, završio je trenersku karijeru.


“Definitivno više neću biti trener”, rekao je 72-godišnji Lippi u razgovoru za Radio Sportiva.


Lippijeva trenerska karijera trajala je 30 godina. Počeo je kao trener U19 momčadi u Sampdoriji, a trag je ostavio u Atalanti, Napoliju, Interu i Juventusu osvojivši 19 klupskih trofeja među kojima i Ligu prvaka s Juventusom 1996. godine.
Međutim, najveći uspjeh ostvario je na klupi “Azzurra” s kojima je osvojio svjetsko prvenstvo 2006. u Njemačkoj. Reprezentaciju je vodio u dva navrata, od 2004. do 2006., te od 2008. do 20100.


Lippi je dodao da nogomet nije napustio zauvijek.


“Neću više biti trener. To je dovoljno. Možda ću biti koristan u nekoj drugoj ulozi, ali ne prije proljeća”, dodao je Lippi koji je posljednji angažman imao na klupi kineske reprezentacije koju je napustio u studenom prošle godine.