Serie B

Legendarni španjolski nogometaš postao privremeni trener člana Serie B i kluba u kojem je suvlasnik kluba

Hina

Cecs Fabregas/Foto REUTERS

Cecs Fabregas/Foto REUTERS

Fabregas je kao trener dosad radio jedino u omladinskom pogonu Coma



COMO Cesc Fabregas, legendarni nekadašnji španjolski nogometaš, postao je privremeni trener Coma, trenutačnog člana talijanske nogometne Serie B.


U tom klubu je Fabregas prošle sezone okončao igračku karijeru, a ujedno je Španjolac prošle godine postao jedan od manjinskih suvlasnika kluba. Isto je potom postao i legendarni francuski nogometaš Thierry Henry.


Na poziciji trenera Coma 36-godišnji Fabregas će zamijeniti Morena Longa koji je neočekivano morao napustiti tu dužnost. U zadnje tri utakmice Como je od maksimalnih devet bodova osvojio sedam te je trenutačno na vrlo dobrom šestom mjestu ljestvice.




Fabregas je kao trener dosad radio jedino u omladinskom pogonu Coma, a iza sebe ima veliku igračku karijeru. Nastupao je te bio jedan od glavnih igrača Arsenala, Barcelone, Chelseaja i Monaca. Za španjolsku reprezentaciju je odigrao 110 utakmica i pritom postigao 15 pogodaka.


Inače, prvi golman Coma u ovom trenutku je hrvatski vratar Adrian Šemper. Iz kluba su najavili kako su u potrazi za dugoročnijim trenerskim rješenjem.