Daniel Šarić

Legendarni riječki reprezentativac nakon ždrijeba SP-a: “Nije dobro što kasnije idemo na skupinu sa Španjolskom i Njemačkom”

Denis Frančišković

Daniel Šarić/Foto PIXSELL

Daniel Šarić/Foto PIXSELL

Trebali bismo biti zadovoljni ždrijebom, neovisno što smo u skupini s Belgijom kao jednom od vodećih svjetskih reprezentacija - kaže Šarić



RIJEKA Daniel Šarić, riječki nogometni internacionalac i bivši hrvatski reprezentativac, smatra da Hrvatska generalno gledajući može biti zadovoljna ždrijebom.


– Trebali bismo biti zadovoljni ždrijebom, neovisno što smo u skupini s Belgijom kao jednom od vodećih svjetskih reprezentacija. Belgija i mi smo smo iznad ostale dvije reprezentacije i s optimizmom možemo gledati na prolazak skupine – kaže Šarić. – Prva utakmica protiv Maroka? Mislim da je to dobra stvar, iako to na kraju ne mora ništa značiti. To sve govorimo iz neke perspektive osvajanja bodova na startu. Uvijek je bolje dobro krenuti nego, primjerice, izgubiti pa biti pod pritiskom. Generalno, možemo biti zadovoljni i sa skupinom i s terminima odigravanja utakmica.


Hrvatsku je ždrijeb spojio s reprezentacijom Vahida Halilhodžića koja će šesti put igrati na svjetskoj smotri.




– Maroko je sasvim solidna reprezentacija koja ima dobrog izbornika, ali nisu na razini naše reprezentacije. Uz to igraju bez dva ponajbolja igrača iz Chelseaja i Ajaxa. Belgijska i naša reprezentacija su ipak iznad ove dvije vrste koje se, naravno, nikad ne smije podcijeniti, pogotovo na najvećim natjecanjima. Sve drugo osim njihovog prolaska po meni bi bilo iznenađenje – dodaje Šarić.


O Belgiji s Lukakuom, De Bruyneom, Courtoisom, Vertonghenom… sve se zna, o Kanadi pak jako malo.


– Belgijci su do prije malo bili rangirani kao najbolja reprezentacija svijeta, sada se na vrh vratio Brazil. Vrhunska su, sjajna reprezentacija, ali iz te prve jakosne skupine osim Katara koga god da smo izvukli sve su to jako dobre reprezentacije. Kanada nepoznanica? Istina, iako su dosta suvereno prošli svoje kvalifikacije. Imaju Daviesa, lijevog beka iz Bayerna, koji je strašan igrač, sigurno su dobra momčad, ali mi imamo puno kvalitetniju vrstu – smatra Šarić.


Ostale skupine ponudile su dosta zanimljivosti, gledatelji će već u prvoj fazi moći uživati u sudarima Argentine i Meksika, Španjolske i Njemačke, Portugala i Urugvaja…


– Bit će zanimljivih utakmica, kao i uvijek. Možda nije dobra stvar što kasnije idemo na tu skupinu gdje su Španjolska i Njemačka, ali dobro… Moramo biti zasad zadovoljni – zaključuje Šarić.