Roy Hodgson

Legendarni engleski trener objavio da napušta londonski klub ovoga ljeta: “Na neko vrijeme ću se maknuti od nogometa”

Portal Novilist.hr

Roy Hodgson/Foto REUTERS

Roy Hodgson/Foto REUTERS

Poznati 73-godišnji trener odlazi s klupe Palacea nakon četiri godine, ali još uvijek ne zna hoće li i u zasluženu mirovinu



LONDON Trener engleskog premierligaša Crystal Palacea Roy Hodgson objavio je kako će na kraju sezone napustit londonski klub. Poznati 73-godišnji trener odlazi s klupe Palacea nakon četiri godine, ali još uvijek ne zna hoće li i u zasluženu mirovinu.


– Vrijeme je da se maknem iz rigorozne i vrlo zahtjevne Premier lige. Ne znam hoću li u mirovinu, još uvijek se dobro osjećam pa ne bih želio već sada donositi preuranjene odluke, ali ne napuštam Palace radi drugog kluba. Na neko vrijeme ću se maknuti od nogometa, ali tko zna što će budućnost donijeti. Za početak ću se posvetiti svojoj ženi i sinu, konačno provoditi više vremena s njima jer nisam baš imao prilike posljednjih 50 godina – rekao je Hodgson.


Engleski je stručnjak najstariji trener Premier lige, a trenersku karijeru je započeo prije 45 godina u švedskog Halmstadsu. U međuvremenu je vodio 16 momčadi u osam država, uključujući Inter Milan, Udinese u inozemstvu te Blackburn, Liverpool, West Bromwich i Fulham u engleskoj. Bio je i izbornik Engleske, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Finske.