Serie A

Lecce izgubilo u Bologni i napravilo korak prema ispadanju u Serie B, gdje su već ispali SPAL i Brescia

Hina

Siniša Mihajlović/Foto REUTERS

Siniša Mihajlović/Foto REUTERS

Bologna je premo Barrowsa u sudačkoj nadoknadi stigla do pobjede



BOLOGNA  Nogometaši Leccea propustili su priliku primaknuti se na bod zaostatka za 17. Genoom u borbi za ostanak u prvoj talijanskoj ligi, oni su u prvom susretu nedjeljnog programa 36. kola izgubili na gostovanju kod Bologne sa 2-3 (1-2).


Iako je utakmica mnogo više značila gostima koji se bore za ostanak, bolje su u dvoboj krenuli domaćini koji su nakon samo pet minuta vodili sa 2-0 golovima Palacija (2) i Soriana (5). Lecce je u samoj završnici prvog poluvremena sretnim pogotkom Mancosua (45+2) smanjio na 2-1, a zatim je u drugom poluvremenu zagospodario terenom te sredinom nastavka lijepim udarcem Falca (66) poravnao na 2-2.


U samoj završnici Lecce je krenuo “va banque“, u trećoj minuti sudačke nadoknade gostujući igrači su u gužvi pred domaćim golom tražili kazneni udarac, no sudac je pokazao da se igra dalje, a domaći su iz protunapada preko Barrowa (90+3) stigli do pobjedničkog pogotka.




Lecce je tako ostao 18. sa 32 boda, četiri manje od 17. Genoe koja je još u subotu izgubila od Intera sa 0-3, te je sve dalje od ostanka. U posljednja dva kola Lecce mora svladati Udinese u gostima i parmu na svom terenu te se nadati kako Genoa neće ostvariti niti jednu pobjedu u dvobojima protiv Sassuola u gostima i Verone na svom terenu. Iz lige su još ranije ispali SPAL i Brescia.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore