Serie A

Lazio i Fiorentina podijelili bodove u Rimu, Rimljani se izjednačili s Atalantom i Milanom

Hina

Domaće je u prednost doveo Casale (8) nakon kornera na otvaranju utakmice, a poravnao je Gonzalez (49) sjajnim udarcem sa 20-ak metara početkom nastavka



RIM U susretu 20. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio i Fiorentina su na Olimpijskom stadionu u Rimu igrali 1-1 (1-0).


Domaće je u prednost doveo Casale (8) nakon kornera na otvaranju utakmice, a poravnao je Gonzalez (49) sjajnim udarcem sa 20-ak metara početkom nastavka.


Toma Bašić ostao je na klupi Lazija koji se ovim bodom izjednačio s Atalantom i Milanom na diobi trećeg mjesta na ljestvici, dok Josip Brekalo, koji je u petak stigao u Fiorentinu, nije konkurirao za nastup u svojoj novoj momčadi koja je sada 12. sa 24 boda.




Ranije u nejdelju su se dogodila dva velika iznenađenja u Serie A, novak u ligi Monza je kao gost svladao Juventus sa 2-0 (2-0), dok je Sassuolo također kao gost na San Siru svladao braniteljan aslova Milan sa čak 5-2 (3-1).


Pogotke za Monzu postigli su Ciurria (18) i Mota (40). S ova tri boda Monza je preskočila Juventus na ljestvici, sada je 11. sa 25 bodova, dva više od 13. Juventusa koji je ranije ove godine kažnjen oduzimanjem 15 bodova zbog financijskih malverzacija.


Na San Siru poveli su gosti golom Defrela u 19. minuti, a dvije minute kasnije Frattesi je povećao na 2-0. Giroud je smanjio u 24. minuti na 2-1, no nakon toga je Berardi zabio za 3-1 u 30 minuti. Nakon odmora je Lauriente povećao na 4-1 iz penala, a Henrique je zabio za 5-1 u 79. minuti. Origi je smanjio na 5-2 u 81. minuti susreta. Ante Rebić je igrao za Milan do 71. minute, a Martin Erlić za Sassuolo je odigrao cijeli susret. Sassuolo je sada 16. sa 20 bodova.


Vodi Napoli sa 50 bodova, 10 više uz utakmicu manje od drugog Intera.