Novi zanos i energija

Laportin povratak na čelo Barce probudio je optimizam, vjeruje se čak da je moguće čudo protiv PSG-a u Ligi prvaka

Portal Novi list

Joan Laporta i Ronald Koemann

Joan Laporta i Ronald Koemann

Ako rano postignemo pogotke sve je moguće... - izjavio je Laporta čije imenovanje je otvoreno podržala i najveća klupska zvijezda Leo Messi



RIJEKA Povratak Joana Laporte na čelo Barcelone je sudeći prema novinskim izvještajima iz središnjice Katalonije vratio silan optimizam u klub. Laporta je već prvog dana svojeg novog mandata odjurio na sastanak s prvom momčadi i trenerom Ronaldom Koemanom. Novi-stari predsjednik je obišao i druge sportske sekcije, no jasno je da je u prvom planu bio njegov posjet Messiju i društvu. Laporta je pokušao učvrstiti samopouzdanje u momčadi uoči gostovanja kod PSG-a, odnosno uzvrata osmine finala Lige prvaka, koji se nakon teškog poraza u prvoj utakmici (4:1) čini kao unaprijed izgubljena bitka.


– Moramo ići u Pariz uzdignute glave, s natjecateljskom nabojem u nogama. Ako rano postignemo pogotke sve je moguće… – izjavio je Laporta čije imenovanje je otvoreno podržala i najveća klupska zvijezda Leo Messi.


Novi predsjednik uzvratio je sentimetalom porukom na dan izbora: “Prošlo je 20 godina otkako je dječak Leo Messi debitirao kao dijete za Barcu, a danas ga vidim kao kapetan i najboljeg na svijetu koji glasa…”. Upućeni tvrde da je Laportin dolazak jedan od glavnim (pred)uvjeta Messijeva ostanka u Barceloni.




Inače, španjolski  mediji počeli su špekulirati oko imena pojačanja. Primjerice Marca uvjerava da je Laporta krenuo u dovođenje Sergija Aguera, a u tome bi mu mogao pomoći njegov prijatelj – Messi.  Osim Aguera spominju se i Alaba, te Erling Haaland. Već je dogovoren dolazak Erica Garcije iz Manchester Cityja, a Koeman bi želio dovesti Georginija Wijnalduma iz Liverpoola.