Ipak ima ugovor

La Liga potvrdila da je Messijeva odšteta 700 milijuna eura: “Ugovor je važeći do 2021. godine!”

Hina

Leo Messi/Foto REUTERS

Leo Messi/Foto REUTERS

Ako Messi i Barcelona dogovore sporazumni raskid ugovora klauzula ne bi važila, dodali su iz La Lige



MADRID Argentinski nogometni majstor Lionel Messi ima važeći ugovor s Barcelonom do 2021. godine i otkupna klauzula od 700 milijuna eura i dalje je na snazi, objavilo je u nedjelju vodstvo španjolske La Lige.


Prema otkupnoj klauzuli, Barcelona je dužna pustiti Messija uz odštetu od 700 milijuna eura.


Ako Messi i Barcelona dogovore sporazumni raskid ugovora klauzula ne bi važila, dodali su iz La Lige.




Prema tom dokumentu, Messi je do 26. lipnja imao priliku aktivirati članak ugovora koji mu omogućava da besplatno napusti klub na kraju ove sezone.


Argentinac je prošlog tjedna obavijestio klub kako želi otići, no iz Barcelone su poručili kako ne pregovaraju niti s jednom klubom. Messi se pozvao na klauzulu po kojoj može bez odštete napustiti Camp Nou, no vodstvo Barce tvrdi kako je ta klauzula istekla.


Slučaj bi mogao završiti na sudu, a Messijev tabor će tvrditi kako je klauzula važeća jer je i sezona bila produžena zbog pandemije koronavirusa.


Dodajmo kako se Messi nije u nedjelju pojavio na obveznom testiranju ekipe na koronavirus, pa je sve izglednije da Argentinac napušta katalonskog giganta.


Barcelona je priopćila da je Messi jedini igrač koji nije podvrgnut testiranju u klupskom trening centru, a u ponedjeljak započinju pripreme za novu sezonu.


Klub je ponovio stav da neće pregovarati o preranom puštanju Messija, već predsjednik Josep Bartomeu namjerava održati sastanak sa svojom najvećom zvijezdom oko potpisivanja novog ugovora, na još jednu sezonu.