Snježne nevolje

La Liga odgodila utakmicu na Wanda Metropolitanu, Athletic zbog snijega nije uspio stići do Madrida

Hina

Zrakoplov s igračima Athletica u petak navečer je poletio iz Bilbaa, ali se ubrzo vratioMADRID  Utakmica španjolskog nogometnog prvenstva između Atletico Madrida i Athletic Bilbaa, koja je u subotu trebala biti odigrana na madridskom stadionu Wanda Metropolitano, odgođena je jer nogometaši iz Baskije nisu mogli sletjeti u španjolsku prijestolnicu.


“Zbog izvanredne situacije izazvane nevremenom koje je zahvatilo veliki dio Španjolske, dovevši do zatvaranja aerodroma u Madridu te nemogućnosti pripremanja terena za optimalne uvjete igranja, današnja utakmica je odgođena”, izvijestili su iz vodstva La Lige.


Utakmica je trebala započeti u 16.15 sati, a novi datum odigravanja bit će naknadno objavljen.
Zračna luka Adolfo Suarez Madrid-Barajas je u subotu i dalje zatvorena, nakon što je u petak navečer zbog slabe vidljivosti i snijega obustavila sve operacije. Zrakoplov s igračima Athletica u petak navečer je poletio iz Bilbaa, ali se ubrzo vratio ondje.


Vodeća momčad prvenstva Atletico, u kojoj su hrvatski igrači Šime Vrsaljko i Ivo Grbić, u petak nije trenirala na travnjaku zbog napadalog snijega.


U Madridu ovakva snježna mećava nije zabilježena od 1971. godine. Ceste su zatrpane snijegom koji nastavlja padati.


Zrakoplov s nogometašima Real Madrida, među kojima je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, u petak kasno navečer je ipak poletio iz Madrida prema sjevernom gradu Pamploni unatoč snažnoj mećavi.


Igrači su nekoliko sati proveli zatvoreni u zrakoplovu na aerodromu Adolfo Suarez – Barajas, jer je pista bila zatrpana snijegom i nije bilo poznato hoće li uspjeti poletjeti. Ekspedicija španjolskog prvaka trebala je sletjeti u Pamplonu oko 19 sati, no umjesto toga sletjela je oko 23.15 sati.


Real Madrid bi u subotu u 21 sat trebao igrati protiv Osasune, za koju igra hrvatski napadač Ante Budimira. U Pamploni u petak nije padao snijeg no bilo je iznimno hladno. Za subotu je i ondje najavljen snijeg.