Duje Ćaleta-Car

Kvalitetniji smo od Azera i nemamo razloga za strah

Ivana Vaupotić

Duje Ćaleta Car/Foto PIXSELL

Duje Ćaleta Car/Foto PIXSELL



ZAGREB U moru loših vijesti vezanih uz ozljede i suspenziju Dejana Lovrena, dašak dobroga za stručni stožer hrvatske reprezentacije definitivno predstavlja činjenica da je Duje Ćaleta-Car ovog proljeća postao standardni stoper udarne postave Olympiquea iz Marseillea.


– Napokon sam uhvatio pravu formu u klubu. Sve je sjelo na svoje mjesto, zadnja dva mjeseca igram u kontinuitetu, a momčad niže odlične rezultate. Što je najvažnije za nas iz obrane, ne primamo puno golova – kaže Ćaleta-Car.


Budući da Lovren mora preskočiti sutrašnji dvoboj s Azerbajdžanom, nije teško pretpostaviti kako kotiraju akcije tog 22-godišnjeg Šibenčanina. Naime, pored Domagoja Vide, u ovom trenutku izbornik na raspolaganju ima samo dva zdrava stopera, Ćaletu-Cara i Antonija Milića.




– Što se mene tiče, spreman sam. Kao i uvijek, izbornik će odlučiti o sastavu. Dobijem li priliku, sigurno ću pružiti maksimum i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje – dodaje Ćaleta-Car, koji je na Svjetskom prvenstvu odigrao svih devedeset minuta u pobjedi nad Islandom.


– Azeri će sigurno stati u defenzivni blok i čekati kontru. Morat ćemo biti strpljivi, i mi, i navijači. Hrvatska je viceprvak svijeta i zbog toga će svi vjerojatno očekivati da u ranoj fazi utakmice bacimo suparnika na koljena. Kvalitetniji smo i nemamo razloga za strah, ali ni slučajno ne smijemo žuriti – zaključuje Ćaleta-Car.