Druga HNL

Kustošija minimalnom pobjedom u Gradskom vrtu dovela Krimejčane pred (ne)moguću misiju u borbi za ostanak

Ivan Volarić

S. DRECHSLER

S. DRECHSLER

Orijentu 1919 će za ostanak u ligi vjerojatno trebati dvije pobjede u preostala dva kola



RIJEKA Nogometaši Kustošije (ne)očekivano su pobijedili u gostima Osijek II (1:0) u posljednjoj utakmici 28. kola Druge HNL i dodatno zakomplicirali situaciju na dnu ljestvice. Dva kola prije kraja matematički je ispala Opatija, a traže se još dva putnika u niži rang (pored dvije druge momčadi prvoligaša koje su unaprijed ispale). Drugi glavni kandidat su Sesvete, a nakon pobjede Kustošije u Gradskom vrtu treći izgledni kandidat za ispadanje u jedinstvenu Treću HNL, koja bi se trebala formirati ovoga ljeta, je – Orijent 1919.


Krimejčani su na 13. poziciji s 34 boda, a po svemu sudeći zona spasa bit će postavljeno visoko na granicu od 39 bodova. Crveni iduće nedjelje gostuju kod Croatije u Zmijavcima, a u posljednjem kolu na Krimeju dolazi Opatija. Dakle, Orijentu 1919 za ostanak u drugoligaškom društvu trebaju dvije pobjede što puno jednostavnije djeluje na papiru nego u praksi. Krimejčani su tijekom cijelog proljeća ostvarili jednu pobjedu, odnosno osvojili pet bodova, a sada bi trebali u dva posljednje kola upisati šest bodova…


Postoji doduše kombinacijama po kojoj bi bilo dostatno i tri boda, no ona uključuje puno i previše kikseva direktnih suparnika, poraze Cibalije, Kustošije, Dubrave… da bi se na takav rasplet moglo računati Možda je stoga nešto realnija ona kombinacija koja uključuje četiri osvojena boda, a to podrazumijeva pobjedu već “otpisane” Opatije ove nedjelje, i u posljednjem kolu Varaždina nad Dubravom. Ne treba smetnuti s uma da Krimejčani imaju slabiji međusobni omjer s većinom izravnih konkurenata što dodatno otežava cijelu priču.




 


 



Standings provided by SofaScore LiveScore