Sudjelovalo 11 nacionalnih saveza

Kustić i Svetina na strateškom sastanku Uefe u Tirani

Foto HNS

Foto HNS

Voditelj Uefinih klupskih natjecanja, Tobias Hedtstück, predstavio je novi format Uefinih natjecanja, kao i novosti u Uefinom programu solidarnostiU albanskoj prijestolnici Tirani održan je strateški sastanak Uefe na kojem je sudjelovalo 11 nacionalnih saveza iz jugoistočne Europe, javlja Hns.family.


Hrvatski nogometni savez predstavljali su predsjednik Marijan Kustić i izvršni direktor Tomislav Svetina, a uz njih su uz predstavnike Uefe sastanku prisustvovali čelni ljudi još 10 nacionalnih saveza – Albanije, Bosne i Hercegovine, Cipra, Grčke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije i Turske.


Strateškim sastankom rukovodili su dopredsjednik Uefe i predsjednik Albanskog nogometnog saveza Armand Duka i voditelj odjela nacionalnih saveza Zoran Laković.
Voditelj Uefinih klupskih natjecanja, Tobias Hedtstück, predstavio je novi format Uefinih natjecanja, kao i novosti u Uefinom programu solidarnosti.


Carlos Carballo Velasco govorio je o aktualnostima u sudačkim temama, dok je Sefton Perry predstavio brojne aktualne podatke o stanju nogometa u Europi. Ilija Kitić predstavio je trendove i mogućnosti kada se radi o javnom financiranju nogometnih projekata, dok je Tiago Craveiro čelnim ljudima nacionalnih saveza govorio o iskustvu Portugalskog nogometnog saveza i prihodima od prometa kladionica.


“Ovakvi forumi odlična su prilika da se detaljno upoznamo s aktualnim i budućim projektima Uefe te trendovima u europskom nogometu, od izmjena u natjecanjima do mogućnosti financiranja našeg sporta. Prisutni su bili savezi s istog geografskog područja pa dijelimo neke slične izazove te nam je ovo bila prigoda razgovarati i o takvim temama. Drago nam je što je HNS prepoznat kao savez koji je uspješan na terenu i izvan njega, a naša je obveza i dalje jačati svaki segment djelovanja saveza kako bismo zadržali kontinuitet sjajnih rezultata”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.