Trijumf u Koprivnici

Krznarov “plan B” u Koprivnici urodio je plodom, iako Dinamo se morao pomučiti

Davor Petrović

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Imamo mirnoću, kvalitetu i prednost te sve vodi k tomu da ćemo izboriti još jedan naslov prvaka. Ono što nama daje snagu jest izbor igrača – kaže Krznar



ZAGREB  Premda konačan rezultat sugerira sigurnu pobjedu (2:0), Dinamo se u Koprivnici itekako morao pomučiti za bodove. Štoviše, Slaven Belupo je imao nekoliko više nego solidnih prilika i lako se moglo dogoditi da pomrsi računa uglednom suparniku. Modri su, doduše, tu utakmicu odigrali bez pravog napadača jer je Bruno Petković odrađivao žute kartone, a Mario Gavranović i Iyayi Atiemwen imaju problema sa zdravljem.


– S obzirom na situaciju za pripremu momčadi, bili smo skučeni u fazi napada. Sva sreća, odradili smo plan A i plan B. Prvi je bio s dvije špice, gdje bi Ivanušec, ponekad i Ademi, tražili prilaz i dubinu za Oršića, koji je dobro odradio svoju ulogu, kao najistureniji napadač. Dobro se zabadao u dubinu, ali nismo imali konkretnih lopti za njega – objašnjava Damir Krznar.


Trener Dinama u nastavku je poslao Marka Tolića u špicu, koji je zabio prvi te započeo akciju za drugi gol. Jednostavno, taj potez je Krznaru donio pobjedu.




– Urodio je plan B, u kojem smo se vratili na klasičnih 4-3-3 s Tolićem u vrhu napada. Čestitam mu, kao i svim ostalim igračima, a posebno onima s klupe. To je ta snaga koja nam je donijela pobjedu jer ovo je bila rovovska bitka. Očekivali smo takvu utakmicu, a htijenje i mentalna snaga naših igrača donijeli su nam pobjedu – dodaje maksimirski šef struke.


Dvoboj sa Slaven Belupo predstavljao je početak niza od triju uzastopnih gostovanja unutar devet dana, s time da su sada na redu Hajduk i Rijeka.


– Iduće dvije utakmicu su na Poljudu i Rujevici te ćemo tamo tražiti puni plijen. Svjesni smo da s tim dvjema pobjedama, daj Bože, rješavamo situaciju što se tiče prvenstva. To bi bilo idealno, ali nećemo ni očajavati ako se taj plan ne ostvari. Imamo mirnoću, kvalitetu i prednost te sve vodi k tomu da ćemo izboriti još jedan naslov prvaka. Ono što nama daje snagu jest izbor naših igrača. Koga god izaberemo u početnih jedanaest ili podignemo s klupe, odradit će posao. Zahvalan sam i nadam se da će nam se to na kraju isplatiti – zaključuje Krznar.