Nezadovoljni Puljani

KRUNOSLAV RENDULIĆ: Penal za Dinamo je bio i nije bio…

Ivica Cerovac

Krunoslav Rendulić, trener Istre 1961/D. JELINEK

Krunoslav Rendulić, trener Istre 1961/D. JELINEK

Na kraju možemo reći da je pobjeda nogometaša Dinama bila zaslužena. Bili su bolji cijelu utakmicu i imali su više loptu u svojim nogama, ali ipak je ostao gorak okus u ustima. Kad odoliš svim napadima do 86. minute i onda izgubiš iz penala koji je, i nije, bio, normalno da ostaje žal - kaže trener Puljana



PULA U Maksimiru se čudo, ipak, nije dogodilo. Nogometaši Istre 1961 okrugli su 20. put pohodili stadion smješten pokraj zagrebačkog zoološkog vrta i 18. su se put s prvoligaškog dvoboja kući vratili praznih ruku. Nisu »zeleno-žuti« bili daleko od trećeg remija protiv Dinama na njegovom terenu, do boda su ih dijelile samo četiri minute, a onda se ukazao Bruno Petković. Preciznije, ukazao se sudac Igor Pajač, koji nije reagirao na akciju koja se odvijala neposredno pred njegovim očima i tijekom koje je lopta ubačena od strane Šituma u ruku pogodila Grujevića. No, reagirao je zato njegov pomoćnik Jerko Crnčić, koji je od mjesta događaja bio udaljen 30-40 metara. Na njegov nagovor, Pajač je pokazao na »bijelu točku« s koje je Petković donio pobjedu »modrima«.


– Na kraju možemo reći da je pobjeda nogometaša Dinama bila zaslužena. Bili su bolji cijelu utakmicu i imali su više loptu u svojim nogama, ali ipak je ostao gorak okus u ustima. Kad odoliš svim napadima do 86. minute i onda izgubiš iz penala koji je, i nije, bio, normalno da ostaje žal te se ne mogu oteti dojmu da ga sudac ne bi svirao, samo da je ista situacija bila na drugoj strani. Normalno da ne bi, to je barem svima jasno, decidiran je Krunoslav Rendulić, trener Istre 1961. – Bila je slična situacija u prvom dijelu i u oba se navrata Grujević izmicao te ga je lopta pogodila u ruku, koja nije bila u neprirodnom položaju. Usto, u akciji nakon koje je dosuđen penal, domaći ga je igrač doslovno napucao s dva metra.


Dominacija Dinama na subotnjoj utakmici očitava se u posjedu lopte (67-33), broju kornera (8-0), ali i broju udaraca upućenih prema protivničkom golu (10-5).




– Dinamo je imao veći posjed, ali bilo je to poprilično jalovo jer smo ih dobro zatvarali i stvarno sam prezadovoljan kako smo odigrali u defanzivnom dijelu. Analizirali smo njihovu utakmicu protiv Rudeša i znali smo da moramo pritiskati igrača kod kojeg je lopta, inače će i nas tako »razbiti«. Uspješno smo riješili i česte ulaske njihovih krila između linija, kao što smo dobro neutralizirali puno rotacija koje su oni radili, istaknuo je Rendulić. – Ne možeš doći u Maksimir i očekivati da te domaćin neće pritisnuti. Dominirao je Dinamo na svom terenu i protiv jačih klubova od naše te ih dobivao s puno većom razlikom. Upravo stoga, na reakciju cijele momčadi gledam kao na nešto što je jako pozitivno. Niti u jednom trenutku se nismo raspali i izgledali kao razbijena vojska, nego smo cijelu utakmicu bili kompaktni. To nam je ohrabrenje za ono što slijedi i mogu samo čestitati dečkima na dobroj predstavi koja je, na žalost, ostala bez adekvatne nagrade. Prema naprijed smo ponudili premalo da bi se mogli nadati nečemu višem od poraza. Nismo bili ni konkretni ni agresivni, ali treba istaknuti i kako je ovo najbolja momčad Dinama u ne znam ni sam koliko zadnjih godina. 


Inače, kazneni udarac iz kojeg je Dinamo stigao do tri boda, sedmi je što su ga »ljudi u crnom« ove sezone dosudili kontra »zeleno-žutih«. Triput je s »bijele točke« zabio Komnen Andrić na dva dvoboja s Interom, dok je Mijo Caktaš na »Drosini« pogodio prečku, ali zato je na Poljudu bio precizan za potvrdu pobjede Hajduka. Penal je realizirao i Haris Hajradinović u osječkom Gradskom vrtu, a u subotu se ovom društvu priključio Bruno Petković. Jedini kazneni udarac dosuđen za Istru 1961 realizirao je Regan Obeng na gostovanju kod Rudeša.