Prva NL

Krimejčani pod starim imenom gostuju kod novog fenjeraša: “Želimo ostati u pozitivnom raspoloženju”

Ivan Volarić

Jure Srzić/Foto V. KARUZA

Jure Srzić/Foto V. KARUZA

U konkurenciju se vratio i branič Djibrilla. Reprezentativac Nigera odradio je utakmicu kazne zbog isključenja u Zmijavcima



RIJEKA  Nogometaši Orijenta danas će prvi put istrčati na jednoj službenoj utakmici pod novim-starim imenom. HNS je proveo u djelo odluku klupske Skupštine i iz imena drugoligaša s Krimeje izbrisao godinu, odnosno brojku 1919. Hrvatski dragovoljac će tako u devetom prvoligaškom kolu ugostiti Orijent, i to s posljednje pozicije na prvenstvenoj ljestvici. Sigećani su nakon remija u Vukovaru i službeno ostali bez bodova osvojenih protiv Rudeša. Izgubili su utakmicu bez borbe nakon što je njihov trener Krešimir Sunara umjesto igrača zaštićenog godišta uveo starijeg igrača. Ta odluka donešena za »zelenim stolom« lansirala je Rudeš na vrh, a Hrvatski dragovoljac na dno ljestvice.


– Bez obzira na to, činjenica je da Sigećani nisu izgubili posljednje dvije utakmice na travnjaku, dakle u dobrom su nizu, a smatram i da su vrlo ozbiljna momčad – govori Jure Srzić, trener Krimejčana, koji su u posljednje tri utakmice ostvarili dvije domaće pobjede i remi na gostovanju u Zmijavcima. Igra možda nije u sve tri utakmice bila na željenoj razini, ali što je najbitnije, rezultat nije izostao.


– Imamo i u ovom susretu svoje adute, želje i ambicije. U svakom slučaju, želimo ostati u pozitivnom raspoloženju – dodao je Srzić, koji će na gostovanju u Zagrebu imati na raspolaganju sve igrače osim duže odsutnog Švrljuge.




U konkurenciju se vratio i branič Djibrilla. Reprezentativac Nigera odradio je utakmicu kazne zbog isključenja u Zmijavcima.


 




Standings provided by Sofascore