Orijent II kod Dinama

Krimejčani otvaraju drugoligaško proljeće u Kranjčevićevoj sa samo jedinim ciljem…

Ivan Volarić

Mario Tadejević/Foto Arhiva NL

Mario Tadejević/Foto Arhiva NL

Možemo očekivati sličnu utakmicu kao u prvom dijelu sezone na Krimeji kada je završilo 2:2. Oni su dodatno pomladili ekipu, ali ne trebamo se s time zamarati. Idemo se gore muški potući pa neka bolji pobijedi - kaže branič Orijenta 1919 Marijo Tadejević



RIJEKA Fausto Budicin, trener Orijenta 1919, ne dočekuje spokojno današnje gostovanje u Kranjčevićevoj ulici (15 sati) kod Dinama II na otvaranju proljetnog dijela sezone. Trener Krimejčana ne može u današnjem ogledu računati na požutjelog Monjca, Fatića, koji je dobio slobodno zbog obiteljskih razloga, te Maružina, koji se ozlijedio u prvoj utakmici u crvenom dresu. Upitno je i koliko mogu načeti Smolčić i Andrić.


– Sve su to uglavnom ozljede skočnih zglobova i to uslijed učestalih promjena podloga za trening. Imam shodno tome nekoliko dvojbi oko sastava. U svakom slučaju pokušat ću pronaći najbolju soluciju – rekao je Budicin koji se može pouzdati u zdravog i spremnog Marija Tadejevića, središnjeg stopera i lijevog beka, koji u dresu Orijenta 1919 igra najbolji nogomet u karijeri. Dobra je vijest da su zdrastveni problemi pogodili uglavnom ofenzivni dio momčadi gdje je ove zime dovedeno najviše novih lica.


– Svatko će od njih sigurno nešto donijeti, a vidjet ćemo što konkretno kada krene prvenstvo. Nisu dovoljno dugo tu da bih mogao reći nešto više i konkretnije. Sigurno da sada imamo širinu na tim pozicijama, konkurencija je uvijek dobrodošla i ne vidim razloga da netko stane. Upravo suprotno, to može biti samo poticaj više svakome da se bori za svoju poziciju u ekipi – kaže Tadejević kojega sigurno posebno veseli povratak vratara Carla Berkovića s kojim je uža obrana Krimejčana jako dobro funkcionirala i komunicirala jesenas.





– Naravno da nas veseli Berkovićev povratak – nastavlja Tadejević. – I drugi vratari su dobri, Popović je tu spreman uskočiti u svakom trenutku, ali Berković daje sigurnost obrani, vodi je na najbolji način. Dinamo II? Možemo očekivati sličnu utakmicu kao u prvom dijelu sezone na Krimeji kada je završilo 2:2. Oni su dodatno pomladili ekipu, ali ne trebamo se s time zamarati. Idemo se gore muški potući pa neka bolji pobijedi.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU