Pohvale vrataru

Krimejčani osvojili Kup PGŽ nakon ruleta jedanaesteraca, a svi se složili u jednome: “Prvoligaški vratar Berković nas je opet spasio”

Valentina Prokić

Kristian Fućak/Foto V. KARUZA

Kristian Fućak/Foto V. KARUZA

Jedanaesterci su uvijek lutrija, na kraju je pehar naš. Još jednom, nakon 500 puta, spasio nas je vratar Berković, prvoligaški čuvar mreže, da nema njega, ne bismo bili tu gdje jesmo - rekao je Kristian Fućak



MAVRINCI Nogometaši Orijenta 1919 nakon ruleta jedanaesteraca protiv Grobničana uzeli su trofej Kupa PGŽ. I jedni i drugi složili su se nakon utakmice kako je najbolji na terenu bio – vratar Carlo Berković.


Igrač Grobničana Marko Miculinić očekivao je da će kod njegove ekipe doći do pada…


– Presudio je pad koncentracije, ali i mali pad snage. Logično, jer mi smo ipak trećeligaši, puno igrača radi… U Orijentu igraju profesionalci, kvalitetniji su i više treniraju. U drugom dijelu je Orijent bio mrvicu bolji, u prvom smo ih mi kroz visoki presing uspjeli neutralizirati. Pohvalio bih vratara Berkovića koji je izvrsno reagirao na Grgićevu priliku »jedan na jedan«. Da smo zabili, priča bi bila gotova.




Žao mi je jer mislim da više neću imati priliku igrati finale Kupa u Grobničanu, s obzirom na godine, a nisam ga nikada osvojio. Žao mi je i zbog kapetana Jukića koji je zaslužio da se oprosti s peharom nakon više od 25 godina igranja u Grobničanu. Čestitam dečkima, a Orijentu želim sreću u daljnjem natjecanju – rekao je Marko Miculinić.


U redovima Krimejčana bio je i Grobničan Kristian Fućak.


– Znam Grobničane, i ja sam Grobničan, njima ovo finale znači najviše od svega i dali su možda i više nego što su mogli. Potpuno su zasluženo dominirali u prvom poluvremenu. Kada smo došli na poluvremenu u svlačionicu razgovarali smo, bili smo svjesni da ne možemo igrati u nastavku kao u prvom dijelu jer to nije valjalo. Izašli smo i preuzeli inicijativu, malo možda i na sreću, ali smo pobijedili. Jedanaesterci su uvijek lutrija, na kraju je pehar naš. Još jednom, nakon 500 puta, spasio nas je vratar Berković, prvoligaški čuvar mreže, da nema njega, ne bismo bili tu gdje jesmo – rekao je Kristian Fućak.