Mateo Monjac

Krilni napadač Orijenta nakon desetog poraza: “Samo radom možemo izaći iz krize”

Ivan Volarić

Mateo Monjac/Foto V. KARUZA

Mateo Monjac/Foto V. KARUZA

Od priče nema ništa - tvrdi Monjac



RIJEKA  Nogometaši Orijenta hrabrili su se tradicijom uoči gostovanja na Šubićevcu. Šibenik je izgubio sve tri prijašnje drugoligaške utakmice protiv Crvenih posljednjih sezona, a osim toga Orijent je ove sezone dvije od svoje tri pobjede ostvario upravo protiv dviju vodećih momčadi u ligi – Zrinskog i Šibenika. Ne može se Krimejčanima spočitati htijenje, želja, volja i trka koju su prikazali na Šubićevcu, no sve to ipak nije bilo dovoljno za više od minimalnog poraza, koji Krimejčane ostavlja u poziciji da nakon posljednjeg susreta ove godine mogu zasjesti i na samo dno prvenstvene ljestvice. Crveni uoči domaćeg ogleda sa Zrinskim imaju tek bod više od pretposljednjeg Solina i posljednjeg BSK-a.


– U prvom poluvremenu su Šibenčani dominirali posjedom, mi smo stajali u niskom bloku i dosta je dobroto izgledalo. Istina, nismo bili opasni prema naprijed, ali smo sve ostalo dosta dobro riješili. U poluvremenu smo se dogovorili da zaigramo malo otvorenije, da moramo biti malo opasniji, no dobili smo rani pogodak. Morali smo nakon toga ganjati rezultat, a teško je stalno loviti neki zaostatak. Nismo na kraju uspjeli barem izjednačiti, iako smo možda po svemu zaslužili barem taj izjednačujući gol – govori Mateo Monjac, krilni napadač Orijenta, koji ni sam ne znam odgovor na pitanje svih pitanja na Krimeji: Kako izaći iz krize? Orijent nije pobijedio od kraja rujna, nakon toga je u devet utakmica osvojio tek dva boda.


– Ne znam što pametno reći… Jedino preostaje svakome od nas da nastavi raditi na sebi i ispraviti pogreške. Kada svatko od nas bude bolji, to će onda pomoći ekipi. Od priče nema ništa, samo radom i upornošću se može nešto napraviti. Ne vidim drugog izlaza iz ove situacije – dodao je Monjac.




Orijent u nedjelju (12.50 sati) na Krimeji dočekuje Zrinski na oproštaju od tužne polusezone.


– Igramo doma, nadam se da ćemo barem pokazati domaćinski gard. Svim gostima je na Krimeji lijepo igrati, a ne bi tako trebalo biti, trebaju svi doći na naš stadion s grčem i respektom. Nadam se da ćemo protiv Zrinskog pokazati tko je domaćin. Probat ćemo uzeti skalp jesenskom prvaku… – zaključio je 27-godišnji napadač Orijenta.