Svi testovi čisti

Kreće južnokorejska nogometna liga, prenosit će se na YouTubeu i twitteru

Hina

SEUL Nakon Bjelorusije, Turkmenistana i Tajvana u petak će i u Južnoj Koreji nogometaši istrčati na terene.
Naime, južnokorejska K-League je trebala početi 29. veljače, no zbog pandemije koronavirusa je odgođena i sada nakon dvomjesečne pauze, prvu utakmicu će odigrati prvak Jeonbuk Motors i pobjednik kupa Suwon Bluewings, a obje će  momčadi morati slijediti posebna nogometna pravila. Utakmica će biti prenošena na You Tubeu i twitteru uz engleske komentare za gledatelje s engleskog govornog područja, prenosi agencija Yonhap.


Sve druge utakmice južnokorejskog prvenstva igrat će se bez gledatelja uz ​​izuzetno stroga pravila higijenske sigurnosti.


U nogometu je nemoguće potpuno isključiti fizički kontakt s vlastitim i suparničkim igračima, a prema novim pravilima ponašanja, strijelac gola neće smjeti biti pozdravjen stiskom ruke niti će mu suigrači moći hrliti u zagrljaj.
Liga je testirala svakog igrača i trenera na COVID-19 i svi su bili negativni.  No, svejedno, svim igračima i članovima stručnog stožera mjerit će se temperatura prije ulaska u nogometni objekt, a u slučaju da se otkrije da je netko zaražen, u karanteni će dva tjedna biti ne samo bolesni igrač, već i svi oni koji su s njim bili u kontaktu.


Prošli mjesec je objavljeno da su televizijske kuće iz deset zemalja, među kojima su Kina, Hong Kong i Hrvatska, kupile prava za prijenos utakmica K League za ovu sezonu, dok su televizijske postaje iz Njemačke, Francuske, Italije, Australije i SAD-a također pokazale interes.


S obzirom da je početak prvenstva odgođen, 12 momčadi K League će u 2020. odigrati 27 utakmica, dok inače igraju 38.


Osim nogometa, u Južnoj Koreji su krenule i bejzbol utakmice koje će čak prenositi i neke od najpoznatijih američkih televizijskih kuća u nedostatku sportskih događaja u SAD-u. Golf liga kreće s natjecanjima sljedeći tjedan.


U Južnoj Koreji ima više od 51 milijun stanovnika, a od koronavirusa do sada je preminulo više od 250 oosba, dok je zaraženih 10.806